Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Ce se ascunde de fapt în spatele galelor KOK ?

© Sputnik / OsmatescoConstantin Rusu
Constantin Rusu - Sputnik Moldova
Abonare
Unul dintre cei mai talentați luptători moldoveni de K1, Constantin Rusu, susține că sportivii stau la coadă pentru a prinde un meci pe marele arene, inclusiv în cadrul competițiilor organizate de FEA. Dorința de a se afirma pe ring este și mai mare în cazul celor care vor să lupte cu adversari de mare calibru. Popularitatea sportului de contact a atins în Republica Moldova cote maxime și poate fi comparat pe anumite segmente cu fenomenul fotbalului din țară.
Ce se ascunde defapt în spatele galelor KOK ?

Invitatul emisiunii Sport Radio Sputnik, Constantin Rusu, care evoluează în categoria de greutate de 77 de kg, a fost inclus în piramida de patru a competiției care va avea loc pe 30 martie la Manej Arena din Capitală. Argentinianul Alan Sheinson va fi primul adversar. În caz de victorie, moldoveanul îl va înfrunta pe conaționalul Cristian Dorel sau turcul Sikri Arican. 

"Îmi doresc mult să evoluez în marele gale din Europa. Ca să ajungi în Glory sau alte turnee, este nevoie de o pregătire foarte bună. Sportivii stau la rând ca să poată prinde un duel. Am participat anul trecut la gala TATNEFTI din Rusia. E total diferit. Dacă nu reușești sa-l pui la podea pe adversar, punctajul nu mai contează și se oferă o repriză suplimentară. Asta îi garantează publicului un spectacol adevărat, iar sportivii au o altă abordare a partidei", a declarat Constantin Rusu.

Luptătorul, care este și antrenor susține că fenomenul K1 în Moldova a devenit foarte popular și că există o concurență mare și în țară pentru a intra pe ringul din Chișinău. 

Mai multe detalii despre competiția din Capitală puteți afla în materialul audio.

Fluxul de știri
0