În cadrul proiectului, persoanele în etate sunt prezente la trecerile pietonale din preajma instituțiilor de învățământ, ajutându-i pe copii să traverseze strada și îi protejează de șoferii imprudenți.
Potrivit președintei Asociației Obștești "Bunicii grijulii", Galina Cotorobai, acest proiect vine să asigure securitatea copiilor și, în același timp, să contribuie la înlăturarea lipsei de comunicare în societate - un fenomen social întâlnit tot mai des în zilele noastre.
"Este o acțiune foarte importantă, pentru că bunicii au o responsabilitate enormă și multă grijă față de copii. Pe lângă toate acestea ei mai comunică între ei, își împărtășesc impresiile și devin prieteni foarte buni. Am impresia că oamenii de vârsta a treia au mai întinerit grație acestei campanii. Totodată și copiii au devenit mult mai responsabili, mai sociabili și dezvoltă simțul colectivității. Acest proiect are doar aspecte pozitive", a subliniat Galina Cotorobai.
Președintele filialei Asociației Obștești "Bunicii grijulii" din raionul Ialoveni, Maria Tulbure, a menționat că proiectul național "Bunicii Grijulii", a fost așteptat cu nerăbdare de către bunicii grijulii din localitate. În cadrul proiectului sunt implicate atât persoane care nu sunt încadrate în câmpul muncii, cât și cele care au un post de muncă, dar sunt și voluntari foarte harnici și sârguincioși.
În luna ianuarie curent, în cadrul proiectului au fost înregistrați în jur de 1571 de pensionari, care și-au manifestat intenția de a contribui la siguranța copiilor.
Lansarea campaniei este rezultatul unui parteneriat între Inspectoratul General al Poliției și Primăria orașului Bolzano, Italia. Durabilitatea proiectului va fi asigurată de peste 9000 de polițiști din întreaga țară, dar și de autoritățile publice locale, oameni de afaceri și parteneri.
Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.
Autor: Cristina Baș