Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Șoferii din Moldova nu-și vor mai putea parca mașinile în aceste locuri

Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Mașinile vor putea fi parcate pe trotuare doar lăsând 1,5 metri pentru circulația pietonilor.

CHIȘINĂU, 15 mart – Sputnik. Parcarea mașinilor pe trotuare va fi permisă doar lăsând cel puţin 1,5 metri pentru circulaţia pietonilor, astfel încât să nu fie create obstacole pentru deplasarea persoanelor cu dizabilități, persoanelor care au cărucioare sau oamenilor în etate. Modificările respective la Regulamentul Circulației Rutiere au fost aprobate vineri, 15 martie, de Executivul de la Chișinău.

Raid poliție vs taximetriști - Sputnik Moldova
Societate
Gata cu mașinile de taxi parcate haotic. Ce pune la cale Primăria Chișinău și Poliția

Totodată, vehiculele staţionate nu trebuie să blocheze accesul la scări, rampe sau borduri, destinate persoanelor cu deficienţe locomotorii.

Ministrul în exercițiu al Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan, a declarat în ședința de Guvern că o practică similară este aplicată și în statele membre ale Uniunii Europene. De exemplu, în Slovacia și Polonia parcarea pe trotuare este permisă doar dacă este lăsat cel puțin 1,5 metri pentru circulația pietonilor, iar în România această distanță nu poate fi mai mică de un metru.

Fluxul de știri
0