Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Româncele, afectate de aceeași boală ca și Marilyn Monroe

© AP PhotoМэрилин Монро во время съемок своего последнего фильма "Что-то должно случиться", 1962
Мэрилин Монро во время съемок своего последнего фильма Что-то должно случиться, 1962 - Sputnik Moldova
Abonare
Este vorba despre endometrioză, boală de care au suferit femei celebre și care mai este cunoscută sub denumirea de ”boala femeilor frumoase”– cum se manifestă.

BUCUREȘTI, 15 mart – Sputnik, Georgiana Arsene. Oamenii de știință din Italia au observat că femeile care suferă de endometrioză acută sunt foarte atrăgătoare. Motiv pentru care specialiștii au presupus că factorii care le asigură frumusețea acestor femei contribuie și la dezvoltarea endometriozei.

În studiu, observatori independenţi au catalogat drept foarte atrăgătoare: 31% dintre femeile suferinde de endometrioză severă, 8% dintre cele care sufereau de endometrioză medie şi doar 9 procente dintre cele care nu sufereau de această tulburare.

O femeie este cu atât mai atrăgătoare cu cât are un nivel mai ridicat de estrogen și este posibil ca tocmai acest hormon să fie responsabil pentru dezvoltarea endometriozei.

Endometrioza, însă, este o boală gravă. Nu ucide, dar unii spun că se comportă precum cancerul în sensul dezvoltării, extinderii la alte organe. Și pentru că în România, endometrioza nu este inclusă pe lista bolilor cronice și nu i se dă importanță precum în alte țări, a fost lansată o petiție către ministrul Sănătății Sorina Pintea chiar în luna martie care este dedicată conștientizării endometriozei, informează dcnews.ro

Aceasta este o boală cronică gravă. Ea afectează una din zece femei și poate duce la consecințe medicale grave dacă este tratată inadecvat. Nu este o boală rară. La nivel mondial sunt aproape 200.000.000 de femei afectate. În România sunt peste 500.000 de femei care au acest diagnostic.

Fluxul de știri
0