Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Sfatul specialistului: De ce femeile nu trebuie să tolereze violența în familie

© Sputnik / OsmatescoVioleta Andriuță
Violeta Andriuță - Sputnik Moldova
Abonare
O bună parte a femeilor din Republica Moldova tolerează violența soților sau a concubinilor, iar din frică, rușine sau de dragul copiilor tăinuiesc acest fapt și nu cer ajutor.
Sfatul specialistului: De ce femeile nu trebuie să tolereze violența în familie

O familie completă nu întotdeauna înseamnă o familie fericită. Femeile din țara noastră tolerează violența față de ele din motiv că le lipsește curajul să închidă acest cerc vicios și de multe ori acceptă violența considerând că copilul trebuie să trăiască într-o familie completă, a menționat juristul Centrului de Drept al Femeilor, Violeta Andriuță, în cadrul emisiunii "La Ordinea Zilei" de la Radio Sputnik Moldova.

"Acest raționament este corect în cazul în care copilul crește într-o familie împlinită și nu este supus unui pericol. Dacă băiatul trăiește în asemenea condiții, atunci există riscul că el va prelua comportamentul violent al tatălui și pe viitor va manifesta acțiuni similare în familia sa. Totodată, o fetiță care se află în asemene familie va accepta pe viitor să fie supusă oricărui tip de violență, văzând că în familia în care a crescut mama a acceptat violența", a explicat Violeta Andriuță.

Mai mult, Violeta Andriuță le îndeamnă pe toate femeile care sunt supuse oricărui tip de violență să se adreseze asociațiilor împotriva violenței în familie sau să anunțe poliția. Mai cu seamă că, violența în familie este o componență de infracțiune prevăzută la art. 2011 Cod Penal al Republicii Moldova și se pedepsește cu muncă neremunerată în folosul comunității de la 150 la 180 de ore sau cu închisoare de până la 3 ani.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Autor: Cristina Baș

Fluxul de știri
0