Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ministerul de Externe condamnă cu fermitate atacul terorist din Noua Zeelandă

© REUTERS / STRINGERNoua Zeelandă - Atac Terorist
Noua Zeelandă - Atac Terorist - Sputnik Moldova
Abonare
În urma atacurilor teroriste care au avut loc în două moschei din orașul Christchurch, Noua Zeelandă, și-au pierdut viața 49 de persoane.

CHIȘINĂU, 15 mart – Sputnik. Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a condamnat cu fermitate șocantul atac terorist produs în Noua Zeelandă, care a vizat două moschei din orașul Christchurch.

Noua Zeelandă - Atac Terorist - Sputnik Moldova
Groaznic: Criminalul din Noua Zeelandă a filmat LIVE cum ucide oameni (Video 18+)

„Gândurile noastre se îndreaptă spre familiile și rudele celor care au avut de suferit de pe urma acestei crime odioase”, se arată într-un comunicat, publicat pe pagina oficială de Facebook a Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene.

Amintim că focurile de armă au fost trase în două moschei din Christchurch, Noua Zeelandă, în timpul rugăciunii de vineri - 49 de persoane au decedat.

Patru suspecți, care fac parte din cercurile extremiste, dar nu erau supravegheați, au fost arestați de poliție, a spus prim-ministrul țării, care a adăugat că starea de alertă a fost ridicată la nivelul maxim în ţară.

De asemenea, poliția a declarat că au fost dezamorsate dispozitivele explozive improvizate. Potrivit autorităților medicale ale municipalității, 48 de persoane au fost rănite, fiind spitalizate.

Fluxul de știri
0