Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Campania "Rostul Postului": Ține post negru și donează bani pentru copiii săraci

© Sputnik / OsmatescoTatiana Codreanu
Tatiana Codreanu - Sputnik Moldova
Abonare
Pentru al treilea an consecutiv, organizația "Copil-Comunitate-Familie" Moldova (CCF Moldova) lansează campania "Rostul Postului", prin care oamenii sunt încurajați să țină post și să-i sprijine pe copii săraci din țară.
Campania "Rostul Postului": Ține post negru și donează bani pentru copiii săraci

În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", coordonatoarea proiectului Tatiana Codreanu a precizat că donațiile din cadrul Campaniei se fac electronic, accesând cel mai mare restaurant virtual, locul în care donați toate felurile de mâncare pe care le poftiți. Pe www.rostulpostului.md este o masă rezervată la care puteți face oricând comanda. Însă, în loc să consumați mâncărurile preferate, țineți post negru și donați contravaloarea acestora copiilor care, de multe ori, se culcă flămânzi.

© Facebook / CCF/ HHC MoldovaRostul postului
Campania Rostul Postului: Ține post negru și donează bani pentru copiii săraci - Sputnik Moldova
Rostul postului

Iată cum puteți dona:

– Accesați www.rostulpostului.md, cel mai mare restaurant virtual;

– Selectați meniul pe care-l doriți, cu gândul la rostul zilei, donați contravaloarea acestora;

– Donația se face online cu cardul bancar.

"În 2017, datorită Campaniei „Rostul Postului”, am reușit să deschidem a doua creșă socială în mun. Bălți, un serviciu destinat copiilor  de la 4 luni până la 3 ani, astfel, oferind posibilitate părinților să muncească și să depășească obstacolele apărute din cauza sărăciei și prevenind abandonul copiilor. În februarie 2019, grație aceleiași campanii sociale derulate în anul precedent, am deschis primul Centru de Intervenție Timpurie din nordul țării. Acest serviciu socio-medical, aflat la Bălți, oferă servicii de identificare și evaluare, cât mai repede posibil, a copiilor până la 3 ani din oraș și 11 raioane din regiune, a căror dezvoltare este compromisă de o anumită dizabilitate sau risc social", a menționat Tatiana Codreanu, coordonatoarea proiectului.

Pe 12 martie, în prima zi a campaniei, s-au adunat 7477 de lei, donații de la 31 de persoane. Banii care vor fi colectați pe parcursul acestei campanii vor ajunge la familiile aflate în sărăcie și a căror copii din acest motiv riscă să ajungă separați de familii. Acțiunea va dura până pe 28 aprilie.

Conform datelor oferite de UNICEF, în R. Moldova, unul din opt copii trăiește în sărăcie. Totodată, 38% din copiii din mediul rural trăiesc sub pragul sărăciei, comparativ cu 13% în mediul urban.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Autor: Cristina Baș

Fluxul de știri
0