Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Atac terorist în Noua Zeelandă: Un individ a ucis 49 de oameni - Detalii (Video)

© AP Photo / Mark BakerNoua Zeelandă - Atac Terorist
Noua Zeelandă - Atac Terorist - Sputnik Moldova
Abonare
Atacurile asupra a două moschei din orașul Christchurch din Noua Zeelandă, în timpul rugăciunilor de vineri, au ucis 49 de persoane, a declarat prim-ministrul țării. Potrivit autorităților medicale ale municipalității, 48 de persoane rănite au fost spitalizate. Patru persoane au fost arestate.

CHIȘINĂU, 15 mart – Sputnik. Atacurile la două moschei din Christchurch, Noua Zeelandă, în timpul rugăciunilor de vineri, au lăsat în urmă 49 de morți, a declarat premierul Jacinda Ardern.

Следственный комитет (СК) РФ - Sputnik Moldova
Rusia
Explozia produsă la colegiul din Kerci, calificată drept atac terorist

Patru suspecți, care fac parte din cercurile extremiste, dar nu erau supravegheați, au fost arestați de poliție, a spus prim-ministrul, care a adăugat că starea de alertă a fost ridicată la nivelul maxim în ţară.

De asemenea, poliția a spus că au fost dezamorsate dispozitivele explozive improvizate. Potrivit autorităților medicale ale municipalității, 48 de persoane rănite au fost spitalizate.

„Din ce ştim până acum, atacurile ucigaşe au avut loc în două locuri, o moschee pe Deans Avenue și o altă moschee pe Linwood Avene”, a declarat comisarul Mike Bush.

În această zi de rugăciune pentru musulmani, poliția cere credincioșilor să evite moscheile „peste tot în Noua Zeelandă”, a adăugat acesta, potrivit Sputnik France

Premierul Jacinda Ardern a declarat că țara sa a avut una dintre „cele mai întunecate zile” după atacurile fără precedent la moscheile din Christchurch.

„Evident, ceea ce s-a întâmplat este un act de violență extrem și fără precedent”, a spus ea într-un discurs adresat națiunii.

​Atacurile din cele două moschei din Christchurch sunt opera unui „terorist violent de extrema dreaptă”, a declarat prim-ministrul australian Scott Morrison, adăugând că atacatorul de la Christchurch era australian. Acesta a mai spus că ancheta este desfăşurată de autorităţile din Noua Zeelandă.

Fluxul de știri
0