Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

ANRE vine cu precizări legate de o eventuală majorare a tarifului la gazele naturale

CC0 / Pixabay / Magnascan / Газ
Газ - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit instituției, pentru o ajustare a tarifelor, SA “Moldovagaz” trebuie să prezinte calcule necesare, cu argumente plauzibile în acest sens.

CHIȘINĂU, 15 mart – Sputnik. Consumatorii finali pot sta liniștiți. Motive pentru creșterea tarifelor la gazele naturale nu sunt. Anunțul a fost făcut de Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE).

Газовая плита  - Sputnik Moldova
Societate
Sancțiuni dure pentru încălcarea regulilor de utilizare a buteliilor de gaz

”La moment nu există motive pentru creșterea tarifelor la gazele naturale pentru consumatorii finali, deoarece nu există nici o solicitare în acest sens din partea operatorului SA “Moldovagaz”, care să prezinte și probe pentru o eventuală modificare a prețului”, anunță ANRE.  

Potrivit instituției,  pentru o ajustare a tarifelor, SA “Moldovagaz” trebuie să prezinte calcule necesare, cu argumente plauzibile în acest sens.

De asemenea, potrivit Legii cu privire la gazele naturale, Consiliul de Administrație al ANRE este obligat să examineze cererile privind costurile de bază, preţurile şi tarifele reglementate în termen de cel mult 180 de zile calendaristice de la data înregistrării solicitării.

ANRE a venit cu această precizare după ce presa de la Chișinău a scris că prețul gazelor naturale livrate de concernul rus Gazprom în Moldova este de 237,46 de dolari pentru mia de metri cubi. Acest preț este valabil pentru primul trimestru al acestui an.

Fluxul de știri
0