Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Operațiune specială în Capitală: A fost nevoie de intervenția luptătorilor Fulger - Video

Abonare
Un recidivist periculos care a stat 23 de ani după gratii a fost reținut în Capitală - a fost nevoie de intervenția luptătorilor Fulger.

CHIȘINĂU, 14 mart - Sputnik. Un bărbat de 43 de ani a fost reținut de ofițerii de investigații și procurori fiind suspectat că ar fi șantajat o femeie de 38 de ani, cetățeană a Germaniei. Potrivit victimei, ea l-ar fi cunoscut pe suspect prin intermediul rețelelor de socializare. Acțiunile de reținerea s-au desfășurat cu sprijinul ofițerilor BPDS „Fulger”.

În cadrul audierilor, victima a declarat că a făcut cunoștință cu bărbatul în luna februarie 2019. Bănuitul ar fi obținut încrederea femeii și prin diverse metode de convingere, determinând-o să-i transmită fotografii cu caracter intim. Ulterior, bărbatul a început să șantajeze victima, amenințând-o că va posta fotografiile pe rețelele de socializare în cazul în care nu-i va transmite suma de 600 de euro.

Oamenii legii au constatat că suspectul, creând un profil cu identitate falsă pe una din rețelele sociale, intra în încrederea mai multor femei - cetățene ale altor state și prin diverse metode le determina pe acestea  să-i transmită imagini personale cu caracter intim, pentru a șantaja ulterior victimele, cerând de la acestea mijloace bănești în schimbul nerăspândirii imaginilor respective.

Reținere - Sputnik Moldova
Societate
Reținere spectaculoasă a unui hoț și consumator de droguri – VIDEO

Totodată, polițiștii precizează că acesta a fost condamnat anterior pentru comiterea mai multor tâlhării și jafuri, fiind eliberat în anul 2017, după 23 de ani de detenție.

Bărbatul a fost reținut pentru 72 ore, iar în cadrul audierilor, acesta  și-a recunoscut vina integral. Bănuitul riscă privațiune de libertate pe un termen de până la șapte ani. Investigațiile pe acest caz continuă, în vederea stabilirii tuturor victimelor sau eventualele victime ale acțiunilor suspectului.

Fluxul de știri
0