Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Semințe de legume și fructe, oferite gratuit la un târg organizat în Capitală

© Sputnik / Miroslav RotariAliona Culai
Aliona Culai - Sputnik Moldova
Abonare
Pe 23 februarie, la Chișinău, s-a desfășurat un târg al "Semințelor cu suflet", eveniment dedicat celor pasionați de grădinărit. În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", coordonatoarea grupului "Semințe cu suflet", Aliona Culai, a venit cu mai multe detalii despre desfășurarea evenimentului organizat în premieră în Republica Moldova.
Semințe de legume și fructe, oferite gratuit la un târg organizat în Capitală

În premieră la Chișinău, membrii grupului ''Semințe cu suflet'' au organizat o piață liberă unde au oferit, gratis, semințe reproductive tuturor doritorilor. În cadrul evenimentului, oamenii au făcut schimb de semințe de altă dată, nemodificate genetic, moștenite de la părinți sau bunici și netratate chimic.

La târg au participat sute de moldoveni, iar organizatoarea evenimentului, Aliona Culai, spune că a rămas plăcut impresionată de interesul oamenilor de a participa la evenimentul desfășurat la Chișinău.

''Evenimentul s-a desfășurat într-un mod foarte organizat și civilizat. Oamenii pasionați de grădinărit, care doresc să consume alimente naturale, au venit cu multă plăcere și au manifestat răbdare, înțelegere și interes față de această activitate'', a relatat Aliona Culai.

Totodată, la acest târg oamenii au făcut schimb de informații despre îngrijirea corectă a culturilor agricole și au aflat cum pot obține produse naturale, netratate chimic.

Organizatoarea îndeamnă oamenii care au venit la eveniment să participe în continuare la târgurile care vor fi desfășurate în Moldova. Astfel, aceștia trebuie să sădească semințele, să le înmulțească și să le dăruiască la rândul lor altor persoane interesate de consumul de alimente sănătoase și agricultura ecologică.

Aliona Culai, consideră că evenimentul a avut priză la public și își dorește să organizeze piețele de semințe gratuite în toată țara.

Grupul ''Semințe cu suflet'' cuprinde circa 1500 de persoane pasionate de grădinărit și a fost inițiat în România. Peste Prut, târgurile se desfășoară cu regularitate primăvara și toamna în diverse județe.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Autor: Cristina Baș

Fluxul de știri
0