Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ambasadorul Moldovei în Rusia, Andrei Neguța, a revenit la Moscova: Cu cine s-a întâlnit

© Sputnik / Рамиль СитдиковAndrei Neguța
Andrei Neguța  - Sputnik Moldova
Abonare
Diplomatul moldovean, care a fost rechemat în februarie 2019, a revenit în Federația Rusă. Andrei Neguța a avut o întrevedere la Ministerul rus de Externe.

CHIȘINĂU, 14 mart – Sputnik. Secretarul de stat, viceministrul de Externe al Federației Ruse, Grigori Karasin, l-a primit miercuri pe ambasadorul Republicii Moldova în această țară, Andrei Neguța.

„A avut loc un schimb de opinii privind problemele actuale ale relațiilor moldo-ruse în contextul alegerilor parlamentare care au avut loc în Moldova pe 24 februarie 2019”, potrivit unui comunicat publicat pe site-ul oficial al MAE al Federației Ruse.

Președintele Igor Dodon și Ambasadorul Moldovei în Federația Rusă, Andrei Naguța - Sputnik Moldova
Președintele Dodon, în dialog cu ambasadorul Neguța, după ce a fost rechemat de MAEIE

Pe 13 februarie curent, purtătorul de cuvânt al MAEIE, Alexandru Roitman, a comunicat că Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene i-a expediat Guvernului o cerere privind rechemarea ambasadorului Republicii Moldova în Federația Rusă, Andrei Neguța. Oficial, MAEIE nu a explicat motivul acestei decizii. Ulterior, președintele țării, Igor Dodon, a declarat că nu va semna decretul de rechemare a diplomatului, chiar dacă acest document va fi aprobat de Cabinetul de Miniștri. Deocamdată Guvernul nu a adoptat o hotărâre în acest sens. 

 

Neguța a fost numit ambasador al Republicii Moldova în Federația Rusă în primăvara anului 2017. În același an, în decembrie a fost rechemat pentru consultări, reluându-și activitatea la Moscova în martie 2018.

Fluxul de știri
0