Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Îngrozitor: Taxiuri care ne pot ucide – Iată ce au constatat polițiștii (Video)

Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Prin Capitală circulă taxiuri care ne pun viața în pericol. Acestea au defecțiuni tehnice la dispozitivele de iluminare și semnalizare, iar unele sunt reutilate cu instalații de gaz, fără a avea autorizație.

CHIȘINĂU, 13 mart - Sputnik. Angajații Secției Supraveghere Transport şi Circulaţie Rutieră din cadrul Direcţiei de Poliţie a municipiului Chişinău au efectuat verificări la agențiile de taxi în vederea evaluării stării tehnice a unităţilor de transport.

Potrivit unui comunicat de presă al Direcției de Poliție Chișinău, scopul acţiunilor întreprinse de către poliţişti este de a responsabiliza şoferii şi administratorii de rute să respecte regulile de exploatare a unităţilor de transport.

Polițiștii au verificat 35 de unități de transport ce prestează servicii de taxi. În urma verificărilor, oamenii legii au depistat un șir de încălcări cum ar fi: fisuri în parbriz, defecte la sistemul de iluminare, lipsa echipamentului necesar, numerele de înmatriculare nu corespund standardelor, reutilarea neautorizată cu instalații de gaz.

Polițiștii au întocmit șase procese-verbale și au aplicat amenzi de la 300 la 900 de lei și câte două puncte de penalizare.

Taxi - Imagine Simbol - Sputnik Moldova
Societate
Șoferii de taxi trebuie să fie cu ochii în patru: Iată ce pot păți pe străzile Capitalei

În același timp, mecanicului unei firme i-a fost aplicată amendă de trei mii de lei pentru admiterea în circulație a vehiculelor a căror stare tehnică nu corespunde normelor tehnice sau ecologice, precum şi a celor care nu sunt înmatriculate ori care nu au fost supuse controlului tehnic de stat.

Poliţia Capitalei continuă activităţile la acest compartiment pentru a asigura securitatea călătorilor în timpul deplasării, iar agenţii economici sunt atenţionaţi să respecte prevederile legale.

Fluxul de știri
0