Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Îngrozitor: Taxiuri care ne pot ucide – Iată ce au constatat polițiștii (Video)

CC0 / Pixabay / emkanicepic / Taxi
Taxi - Sputnik Moldova
Abonare
Prin Capitală circulă taxiuri care ne pun viața în pericol. Acestea au defecțiuni tehnice la dispozitivele de iluminare și semnalizare, iar unele sunt reutilate cu instalații de gaz, fără a avea autorizație.

CHIȘINĂU, 13 mart - Sputnik. Angajații Secției Supraveghere Transport şi Circulaţie Rutieră din cadrul Direcţiei de Poliţie a municipiului Chişinău au efectuat verificări la agențiile de taxi în vederea evaluării stării tehnice a unităţilor de transport.

Potrivit unui comunicat de presă al Direcției de Poliție Chișinău, scopul acţiunilor întreprinse de către poliţişti este de a responsabiliza şoferii şi administratorii de rute să respecte regulile de exploatare a unităţilor de transport.

Polițiștii au verificat 35 de unități de transport ce prestează servicii de taxi. În urma verificărilor, oamenii legii au depistat un șir de încălcări cum ar fi: fisuri în parbriz, defecte la sistemul de iluminare, lipsa echipamentului necesar, numerele de înmatriculare nu corespund standardelor, reutilarea neautorizată cu instalații de gaz.

Polițiștii au întocmit șase procese-verbale și au aplicat amenzi de la 300 la 900 de lei și câte două puncte de penalizare.

Taxi - Imagine Simbol - Sputnik Moldova
Societate
Șoferii de taxi trebuie să fie cu ochii în patru: Iată ce pot păți pe străzile Capitalei

În același timp, mecanicului unei firme i-a fost aplicată amendă de trei mii de lei pentru admiterea în circulație a vehiculelor a căror stare tehnică nu corespunde normelor tehnice sau ecologice, precum şi a celor care nu sunt înmatriculate ori care nu au fost supuse controlului tehnic de stat.

Poliţia Capitalei continuă activităţile la acest compartiment pentru a asigura securitatea călătorilor în timpul deplasării, iar agenţii economici sunt atenţionaţi să respecte prevederile legale.

Fluxul de știri
0