Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

În Chișinău au fost instalate "semafoare care vorbesc"

© Sputnik / Miroslav RotariSemafor
Semafor - Sputnik Moldova
Abonare
Semafoarele au fost instalate la cererea Asociației Nevăzătorilor din Moldova.

CHIȘINĂU, 13 mart – Sputnik. În cartierul Telecentru din Capitală au fost instalate trei semafoare dotate cu megafoane pentru persoanele cu vederea slabă. Particularitatea acestor semafoare constă în faptul că îi anunță pe trecători că s-a aprins culoarea verde și că pot să traverseze strada.

Semafor - Sputnik Moldova
Accidente
A doborât un semafor. Cum s-a întâmplat accidentul de la Botanica

Se prevede ca, până la sfârșitul anului, în Chișinău, să fie instalate încă 13 semafoare dotate cu megafoane. Unul a fost instalat deja de câteva săptămâni pe strada Dokuceav. Anterior slab văzătorii erau nevoiți să apeleze la ajutorul altor cetățeni pentru a traversa strada, iar acum se descurcă singuri.

Unii chișinăuieni menționează că aceste semafoare nu sunt suficient de eficiente, deoarece sunetul lor este foarte slab și că persoanele cu vederea slabă oricum trebuie să se adreseze cuiva pentru a fi ajutate să treacă strada în siguranță.

Un alt semafor dotat cu megafoane a fost instalat pe strada Pietrarilor. Aceste două străzi nu au fost alese întâmplător: în preajmă se află blocul în care locuiesc persoanele cu deficiențe de văz.

Potrivit Asociației Nevăzătorilor, cele 13 semafoare dotate cu megafoane care urmează a fi instalate până la sfârșitul anului constituie un număr infim pentru Chișinău, unde există circa 200 de semafoare.

Asociația Nevăzătorilor consideră că aceste semafoare trebuie instalate în mod obligatoriu pe bulevardul Ștefan cel Mare, dar și pe strada Mihai Viteazul din sectorul Buiucani.

În Chișinău locuiesc aproximativ 9000 de persoane nevăzătoare.

Urmăriți Sputnik Moldova pe rețeaua de socializare OK>>>

Fluxul de știri
0