Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Buzova și Baskov, acționați în judecată pentru promovarea unei piramide financiare

© Sputnik / Евгений Одиноков / Accesați arhiva multimediaOlga Buzova
Olga Buzova - Sputnik Moldova
Abonare
Interpreții ruși Nikolai Baskov și Olga Buzova au fost acționați în judecată de către un bărbat care și-a pierdut toți banii destinați unui tratament în Israel.

CHIȘINĂU, 12 mart – Sputnik. Un bărbat care intenționa să plece în Israel la tratament și-a pierdut toți banii, investindu-i într-o piramidă financiară, transmite portalul Life.ru.

Locuitorul orașului Anapa, Dmitrii Rujnikov i-a acționat în judecată pe Nikolai Baskov și Olga Buzova, cerând despăgubiri de un milion de ruble după ce cei doi au făcut publicitate pentru “Cashbery”, anunță presa rusă, cu referință la avocatul acestuia, Timur Marșani.

"Victima cere 880 mii de ruble, pe care le-a investit în companie, plus daune morale de 100-200 mii ruble", a explicat juristul.

Marșani a specificat că plângerea a fost expediată prin poștă în Judecătoria Kunțevsk din Moscova. Avocatul a reamintit că, în publicitatea pentru „Cashbery”, Baskov și Buzova afirmau că investesc și ei bani în această companie, obținând un profit mare.

Olga Buzova  - Sputnik Moldova
Societate
Cu rușinea la vedere: Buzova s-a făcut de râs în fața unei lumi întregi – Foto

Juristul consideră că Baskov și Buzova sunt niște complici, sunt asociați cu această companie, motiv pentru care trebuie să fie trași la răspundere în mod solidar pentru atragerea cetățenilor în acest proiect, și care au fost înșelați în cele din urmă.

Marșani a menționat că plângerea împotriva lui Artur Vardanean, care se prezintă drept proprietarul companiei, nu își mai are niciun rost. Juristul consideră că acesta este doar un personaj fals, un actor.

Potrivit lui Rujnikov, invalid de gradul întâi, el a investit în „Cashbery” 880 mii de ruble după ce a văzut pe Internet clipurile video cu Baskov și Buzova care făceau publicitate piramidei financiare. Bărbatul a rămas fără niciun ban – toate mijloacele le-a investit în septembrie 2018, iar în scurt timp Cashbery și-a anunțat încetarea activității.

Anterior, Roskomnadzor a limitat accesul la site-ul „Cashbery” prin decizia unei instanțe de judecată, după ce Banca Centrală a Rusiei a identificat în holdingul de investiții semne ale unei piramide financiare.

Fluxul de știri
0