Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Schimbare surprinzătoare a vremii: Iată ce ne așteaptă în următoarea perioadă

© Sputnik / Miroslav RotariЛюди в городе
Люди в городе  - Sputnik Moldova
Abonare
Vremea este schimbătoare în prima lună de primăvară – meteorologii au făcut prognoze neașteptate pentru perioada următoare.

CHIȘINĂU, 12 mart – Sputnik. Meteorologii au anunțat o răcire considerabilă a vremii în această noapte, când minimele termice vor coborî până la valori de -3..-5 grade Celsius.

Temperaturile diurne miercuri nu se vor modifica prea mult comparativ cu ziua de astăzi – valorile termice maxime vor oscila între 9 și 11 grade. Vremea își va păstra aceleași caracteristici termice și în ziua de joi. Cerul va fi variabil însă fără precipitații.

De vineri, vremea va fi în ușoară creștere, iar la sfârșitul săptămânii ar putea să se înregistreze deja valori de 20 de grade Celsius.

Adevărata surpriză vine însă la începutul săptămânii viitoare când vom avea temperaturi aproape ca de vară. Astfel, meteorologii anunță valori termice maxime de 21..23 de grade Celsius. Precipitații practic nu se prevăd.

© Photo : SHSPrognoza meteo pentru următoarele zile - 13 - 19 martie
Schimbare surprinzătoare a vremii: Iată ce ne așteaptă în următoarea perioadă - Sputnik Moldova
Prognoza meteo pentru următoarele zile - 13 - 19 martie

Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată a publicat prognoza meteo pentru prima lună de primăvară. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 1993-2016, potrivit romaniatv.net. Prognoza pentru România este valabilă în linii mari și pentru țara noastră.

Săptămâna 11.03.2019 – 18.03.2019
Temperaturile medii ale aerului vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână, la nivelul întregii țări.

Cantitățile de precipitații estimate a se înregistra în acest interval vor fi ușor excedentare în cea mai mare parte a țării.

Săptămâna 18.03.2019 – 25.03.2019
Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice acestei săptămâni, pe întreg teritoriul României.

Cantitățile de precipitații estimate a se înregistra în acest interval vor fi ușor excedentare în cea mai mare parte a țării.

Săptămâna 25.03.2019 – 01.04.2019
Mediile valorilor termice vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării

Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în jumătatea vestică a țării și normale pentru acestă săptămână în rest.

Fluxul de știri
0