Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Avertizare IGSU: Pe teritoriul țării au fost înregistrate mai multe situații de risc

© Photo : Facebook / ISU TulceaIncendiu de vegetație
Incendiu de vegetație - Sputnik Moldova
Abonare
Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au intervenit în peste 170 de cazuri la lichidarea incendiilor.

CHIȘINĂU, 12 mart – Sputnik. Din cauza vântului puternic, pe teritoriul Republicii Moldova au fost înregistrate mai multe situaţii de risc.

POMPIERII IGSU - Sputnik Moldova
Societate
IGSU în acțiune: Intervențiile în forță a salvatorilor și pompierilor – Foto

Angajaţii IGSU au intervenit în 175 de cazuri la lichidarea focarelor de ardere, dar şi acordarea ajutorului în curăţarea curţilor şi acoperişurilor, deteriorate de vântul puternic.

Potrivit IGSU, în urma intensificării vântului, au fost smulse şi deteriorate 70 de foi de ardezie de pe acoperişul a şapte case de locuit din satul Cobușca Veche, raionul Anenii Noi. Tot în Cobușca Veche a fost deteriorat acoperişul gimnaziului din sat.

În localitatea Mândrești, raionul Teleneşti, rafalele de vânt au deteriorat peste 1000 de metri pătrați din acoperișul școlii din sat.

Vântul puternic a smuls aproximativ 300 de metri pătrați de țiglă metalică de pe acoperișurile instituţiilor de învățământ din localităţile Larga, Cotiujeni şi Drepcăuţi, raionul Briceni.

Condiţiile meteo nefavorabile au afectat mai multe raioane – Bălţi, Sângerei, Soroca, Orhei, Donduşeni, Criuleni, Edineţ, Ocniţa.

Comisiile pentru situaţii excepţionale vor estima prejudiciile materiale înregistrate.

Пожар на территории монастыря в Хырбовец - Sputnik Moldova
Societate
Incendiu puternic la mănăstirea Hârbovăț: Pompierii oferă detalii - (Foto)

Mai mult, din cauza vântului puternic au fost înregistrate mai multe incendii de vegetaţie. Doar în ultimele 24 de ore, în ţară, au avut loc 97 incendii de vegetaţii în urma cărora au fost compromise 338 de hectare de teren.

Cele mai mult focare au fost înregistrate în raioanele Ialoveni, Străşeni, Anenii Noi, Leova, Cahul şi UTA Găgăuzia.

În acest context, pompierii îi îndemnă pe oameni să respecte regulile antiincendiare şi să nu aprindă vegetaţia şi gunoiul pentru a evita incendiile de proporţii.

În situaţii de risc, oamenii pot apela Serviciul 112.

Fluxul de știri
0