Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Și astăzi avem cod galben de intensificare a vintului: Se repetă coșmarul?

CC0 / Pixabay / MichaelGaida / Индикатор ветра
Индикатор ветра - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Serviciul Hidrometeorologic de Stat a prelungit codul galben de intensificare a vintului și pentru astăzi, după ce ieri acesta a lăsat case fără acoperișuri, mașini deteriorate și a perturbat livrarea energiei electrice în 23 de localități.

CHIȘINĂU, 11 mart — Sputnik. Potrivit Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă al MAI, în urma vântului puternic de ieri, din Republica Moldova, au fost înregistrate mai multe situaţii de risc. 

Тучи - Sputnik Moldova
Societate
Se apropie urgia de Moldova: Iată ce se va întâmpla mâine

În raionul Criuleni, satul Zăicana, în urma intensificării de vânt, au fost smulse şi deteriorate de pe acoperișurile a zece case de locuit 111 foi de ardezie şi 42 de metri pătraţi de ţiglă metalică. Tot rafalele de vânt au deteriorat acoperişul unui depozit din municipiul Orhei, fiind afectate circa 160 de metri de țiglă metalică.

În Capitală, condițiile meteo nefavorabile au smuls de pe acoperişul unui bloc de locuit cu cinci nivele din bulevardul Moscovei 7/3, două plăci  metalice, care au deteriorat un autovehicul parcat în preajmă.

Comisiile pentru situații excepționale convocate urmează să stabilească prejudiciile materiale înregistrate. 

 vînt - Sputnik Moldova
Societate
Primele consecințe ale vântului puternic: Iată ce s-a întâmplat pe o stradă din Capitală

Potrivit datelor IGSU colectate de la furnizorii de energie electrică şi subdiviziunile teritoriale, din cauza intensificării vântului pe data de 10 martie, 23 de localități din 8 raioane au rămas parțial fără energie electrică. În dimineața zilei de 11 martie toate localitățile au fost reconectate la curentul electric.

IGSU aminteşte că pentru ziua de 11 martie 2019 Serviciul Hidrometeorologic de Stat a prelungit codul galben de intensificare a vintului. În aceste circumstanțe, pompierii îi îndemnă pe oameni să fie prudenţi şi să nu aprindă vegetaţia şi gunoiul menajer.

În situaţii de risc, oamenii pot apele de urgenţă Serviciul 112. 

Fluxul de știri
0