Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Până la lacrimi: Spectacol emoționant despre exodul tinerilor din țară

© Sputnik / OsmatescoAngela Nicolaou
Angela Nicolaou - Sputnik Moldova
Abonare
Pe 10 martie, a avut loc premiera spectacolului teatral social "Le Pays: Venind acasă". Această piesă abordează într-o formă artistică, cu nuanțe de dramă și umor, problema majoră cu care se confruntă societatea din Republica Moldova – exodul tinerilor din țară.
Până la lacrimi: Spectacol emoționant despre exodul tinerilor din țară

În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", producătoarea spectacolului Angela Nicolau, care este psiholog de profesie, a relatat că plecarea tinerilor din țară a devenit o problemă majoră pentru întreaga societate.

Astfel, în cadrul spectacolului teatral social a fost prezentată istoria a trei tinere, care din cauza greutăților întâmpinate în Republica Moldova au hotărât să plece la muncă în Franța. Nici acolo viața lor nu a fost ușoară. Fetele munceau din greu, din zori și până noapte, cu o remunerare foarte mică. Finalul a fost unul fericit, pentru că fetele au hotărât să se reîntoarcă acasă și să contribuie la dezvoltarea acestei țări.

Angela Nicolau susține că sala a fost plină, iar emoțiile și lacrimile nu au putut fi ascunse.

"Oamenii s-au regăsit în această piesă și mulți dintre ei chiar au lăcrimat. Este un spectacol de suflet, dar cu un final fericit. De fapt, această piesă reflectă o rază de lumină și de speranță că acei plecați peste hotare se vor întoarce într-o bună zi acasă", a subliniat invitata.

Spectacolul "Le Pays: Venind acasă" a fost jucat de către mai mulți tineri talentați din Moldova și a fost realizat în stil de dans teatral, bazat pe mimică, expresie și mișcări.

Autor: Cristina Baș

Fluxul de știri
0