Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Andrian Candu i-a transmis lui Igor Dodon nouă legi pentru promulgare

© Sputnik / Miroslav RotariAndrian Candu
Andrian Candu - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Parlamentului a transmis pentru promulgare șefului statului nouă legi aprobate prin angajare de răspundere de către Guvern.

CHIȘINĂU, 11 mart – Sputnik. Președintele Parlamentului, Andrian Candu, a semnat astăzi și a transmis pentru promulgare nouă legi aprobate prin angajare de răspundere a Guvernului, inclusiv proiectul despre acordarea a 600 de lei de Paști și un proiect care va permite indexarea pensiilor cu 5,3 la sută din 1 aprilie.

Guvernul și-a asumat răspunderea pe mai multe legi la 7 martie, după înregistrarea proiectelor în Parlament.

Guvernul RM - Sputnik Moldova
Societate
Veste bună pentru moldoveni: Guvernul va indexa pensiile cu peste 5 la sută

Dacă legile vor fi promulgate, circa 610 mii de persoane vor beneficia de 600 lei, ajutor din partea statului, cu ocazia sărbătorilor de Paști.

Totodată, proiectul pentru modificarea formulei de indexare a pensiilor prevede indexarea în funcție de media creșterii prețurilor pentru ultimii trei ani.

Potrivit Articolului 106 (1) din Constituția Republicii Moldova, Guvernul îşi poate angaja răspunderea în faţa Parlamentului asupra unui program, unei declaraţii de politică generală sau unui proiect de lege.

Guvernul este demis dacă moţiunea de cenzură, depusă în termen de trei zile de la prezentarea proiectului, este votată de majoritatea deputaţilor.

Fluxul de știri
0