Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Festivalul-Concurs Național "Chantons, amis!" a ajuns la cea de-a XVI-a ediție

© Sputnik / OsmatescoSvetlana Manuil
Svetlana Manuil - Sputnik Moldova
Abonare
Festivalul-Concurs Național al cântecului francofon "Chantons, amis! " se desfășoară în fiecare an, în a doua jumătate a lunii martie. În anul 2019 acesta a ajuns la cea de-a XVI-a ediție.
Festivalul-Concurs Național "Chantons, amis!" a ajuns la cea de-a XVI-a ediție

Festivalul-Concurs Național al cântecului francofon "Chantons, amis!" se desfășoară la inițiativa Colegiului Național de Comerț al Academiei de Studii Economice a Moldovei, dar și a Asociației Profesorilor de Limba Franceză din Republica Moldova, în cooperare cu Ministerul Educației din Republica Moldova și Comisia Națională pentru UNESCO în Republica Moldova.

Svetlana Manuil - profesoara de limba franceză, care a venit pentru prima dată cu inițiativa de a organiza acest minunat festival a povestit în cadrul emisiunii "Sputnik Matinal" cum a apărut pasiunea și motivația de a crea acest festival deosebit de frumos.

Prima ediție a festivalului s-a desfășurat pe 16 aprilie 2002. Atunci au participat 16 tineri talentați care au interpretat în exclusivitate doar piese în limba franceză.  În anul 2003, festivalul a luat amploare înregistrând 26 de participanți din 13 instituții de învățământ din Chișinău. În anul 2004, a fost organizată prima ediție republicană a festivalului. La concurs s-au înscris 45 de participanți din 11 raioane ale țării.

Organizatoarea îndeamnă tinerii să participe la acest festival, care de fapt a fost precum o pistă de lansare în lumea muzicii pentru mulți artiști autohtoni.

"Mulți interpreți s-au afirmat la acest festival, iar astăzi se bucură de mult succes pe scenele naționale și internaționale", a spus profesoara de limba franceză.

Svetlana Manuil a menționat că interpreții: Tatiana Heghea, Ana Cernicova, Diana Staver, Carolina Gorun, Kătălina Rusu, El Radu, Lidia Isac, Nicoleta Nucă, Eva Timuș și Ana Munteanu au evoluat și s-au afirmat de-a lungul anilor prin intermediul Festivalului Cântecului Francofon "Chantons, amis!".

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Autor: Cristina Baș

 

Fluxul de știri
0