Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Duminica Lăsatului sec de brânză: Iată de ce astăzi trebuie să ne cerem iertare

© Sputnik / OsmatescoAnatol Gârbu
Anatol Gârbu  - Sputnik Moldova
Abonare
Astăzi este Lăsatul Secului de brânză - ultima zi înainte de Postul cel Mare, numită și Duminica Iertării.
Duminica Lăsatului sec de brânză: Iată de ce astăzi trebuie să ne cerem iertare

În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", părintele Anatol Gârbu a explicat că Duminica dinaintea Postului Sfintelor Paști este cunoscută cu denumirea de "Duminica Iertării", pentru că capacitatea de a ierta este forma prin care putem ieși biruitori din lupta cu păcatul.

"În această duminică mergem la biserică și ne cerem iertare unul de la altul. De asemenea, creștinii merg și acasă la familie, rude și prietenii care nu au putut veni al Sfânta Liturghie pentru a-și cere ietare de la ei. În acest mod creștinii se pregătesc pentru a intra în Postul Mare și a pentru a fi mai aproape de Dumnezeu", a explicat părintele Anatol Gârbu.

De luni, 11 martie, creștinii ortodocși vor intra în Postul Mare, cel mai aspru post de pe parcursul anului. Timp de șase săptămâni, enoriașii nu vor mânca produse din carne, lactate, ouă și se vor abține de la plăcerile trupești. Consumul produselor din pește va fi permis doar în Duminica Floriilor, cu o săptămână înainte de Paști, și de Bunavestire.

Sărbătoarea Învierii Domnului cade, în 2019, pe data de 28 aprilie. 

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Autor: Cristina Baș

 

Fluxul de știri
0