Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Congresul SUA a publicat proiectul de lege care interzice încălcarea INF

Abonare
Pe site-ul Congresului SUA a fost publicat un proiect de lege care prevedere interzicerea Pentagonului utilizarea rachetelor interzise de INF.

BUCUREȘTI, 9 mart – Sputnik. Congresul SUA a publicat proiectul de lege care prevedere interzicerea utilizării resurselor bugetare pentru testarea, achiziționarea și amplasarea rachetelor vizate în Tratatul Forțelor Nucleare Intermediare.

Президент России Владимир Путин, архивное фото - Sputnik Moldova
Rusia
Rusia a suspendat Tratatul INF cu SUA

“Niciun fel de resurse bugetare, alocate Ministerului Apărării sau devenite accesibile acestuia în oricare alt fel pentru anul fiscal 2020 sau următorii ani, nu pot fi oferite sau cheltuite pentru testarea, evaluarea, achiziționarea sau desfășurarea oricăror rachete interzise de Tratatul Forțelor Nucleare Intermediare (INF) (ca și cum ar fi în vigoare)”, se spune în documentul dat publicității pe site-ul congresului.

Proiectul a fost propus spre examinarea camerei reprezentanților la mijlocul lunii februarie de către congresmanul din partea Ohio, Tulsi Gabbard. Șansele adoptării acestui document sunt minime, odată ce congresul susține poziția dură a administrației față de INF.

Fluxul de știri
0