Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Dodon, despre rezultatele alegerilor: E problema politicienilor, nu a alegătorilor - Video

© Photo : Facebook / Igor DodonIgor Dodon, interviu pentru Le Monde și Associated Press
Igor Dodon, interviu pentru Le Monde și Associated Press - Sputnik Moldova
Abonare
Șeful statului consideră că este inadmisibil să le fie aduse învinuiri alegătorilor pentru faptul că și-au făcut datoria de cetățean.

CHIȘINĂU, 5 mart - Sputnik. Nu este corect să învinuim alegătorii pentru modul în care au votat, chiar dacă după alegeri avem o situație destul de complicată. O declarație în acest sens a fost făcută de președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, în cadrul unei emisiuni la postul de televiziune N4.

”Noi nu trebuie să învinuim cetățenii și alegătorii. Am mai spus-o cu alte ocazii că eu tot nu înțeleg când 100 de mii votează un partid care știm că a fost implicat în furtul miliardului. Dar noi trebuie să respectăm opinia cetățenilor Republicii Moldova. Ei au votat. Dacă politicienii nu au reușit să-i convingă că ăsta-i hoț, cela-i bandit, celălalt e corupt și el nu trebuie votat - problema este a politicienilor, în primul rând, poate a sistemului, dar categoric nu trebuie să învinuim alegătorii. Este un lucru sfânt. Nu-i corect”, a declarat Dodon.

Potrivit rezultatelor alegerilor parlamentare, niciun partid nu a reușit să obțină numărul necesar de mandate pentru a forma viitorul Guvern de unul singur.

În urma alegerilor parlamentare din 24 februarie, după validarea mandatelor de către Curtea Constituțională, cele 101 de locuri din Parlamentul de legislatura a XXI-a ar urma să fie împărțite în modul următor: deputații PSRM vor ocupa 35 de fotolii, democrații au 30 de mandate, deputații din partea Blocului electoral ”ACUM” – 26, cei din Partidul ”Șor” – 7 mandate și 3 deputați independenți.

Fluxul de știri
0