Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Te temi să mergi pe stradă: Localitățile în care nivelul infracționalității este ridicat

Abonare
Chiar dacă poliția susține că în 2018, în general, numărul infracțiunilor comise în țara noastră este în scădere, sunt localități care prezintă un pericol deosebit pentru viața, sănătatea și averea oricărui dintre noi.

CHIȘINĂU, 5 feb – Sputnik. Numărul infracțiunilor în țara noastră este în scădere. Potrivit informațiilor Ministerului Afacerilor Interne, în anul 2018, pe teritoriul Republicii Moldova au fost înregistrate 32 de mii de infracțiuni, înregistrând o scădere de 10% față de anul precedent. Comparativ cu anul 2014, nivelul infracționalității a scăzut cu 23,4%. Rata infracționalității constituie 90 de infracțiuni la 10 mii de locuitori comparativ cu 117 infracțiuni în anul 2014.

Nivelul infracționalității este mai mare în mediul urban

Канцелярский нож - Sputnik Moldova
Societate
Infractor extrem de periculos în Capitală: Jefuia tinere cu un cuțit de construcții Video

Cea mai mare rată a infracţionalităţii rămâne a fi în localităţile urbane şi mai cu seamă în municipiul Chişinău - 125 de infracțiuni la 10 mii locuitori şi municipiul Bălţi - 114 infracţiuni la 10 mii locuitori. Fiecare a treia infracțiune a avut loc în municipiul Chișinău, rata infracționalității depășind nivelul mediu pe ţară de 1,4 ori.

În anul 2018, o rată mai mare a infracționalității s-a înregistrat în Cahul  - 95 de infracțiuni la 10 mii locuitori, Cantemir - 89 infracțiuni la 10 mii locuitori şi Ialoveni - 88 infracțiuni la 10 mii locuitori.

Un nivel mai mic al infracționalității se atestă în Glodeni - 42 infracțiuni la 10 mii locuitori, dar și  în Șoldănești și Fălești - câte 43 și respectiv 47 infracțiuni la 10 mii locuitori. Aproape fiecare a patra infracțiune este din categoria celor excepţional de grave, deosebit de grave şi grave.

Circa 22% din infracţiunile înregistrate sunt excepţional de grave, deosebit de grave şi grave, inclusiv 3,2% revin infracţiunilor excepţional de grave şi deosebit de grave, iar 19,1% revin celor grave.

Fluxul de știri
0