Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Salonul Auto de la Geneva - Mașina anului 2019 are cu ce să ne surprindă (Foto)

© AFP 2022 / DENIS BALIBOUSEJaguar I-Pace
Jaguar I-Pace - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Automobilul francez Alpine A110 era foarte aproape de a câștiga titlul de mașina anului 2019 la Salonul Auto de la Geneva, obținând aproape același număr de puncte ca și SUV-ul electric britanic I-Pace Jaguar, un concurent direct al Tesla.

CHIȘINĂU, 5 mart - Sputnik. Jaguar I-Pace, un SUV electric 100%, tocmai a câștigat titlul de mașină europeană a anului 2019 în Elveția.

Pe marginea Salonului Auto de la Geneva, producătorul britanic, aparținând grupului indian Tata, a câștigat pentru prima dată acest premiu, acordat din 1964 de către un juriu format din jurnaliști din 23 de țări.

​Principalul său concurent, mașina franceză Alpine A110, a trecut la un pas de victorie: cele două modele au obținut același număr de puncte. Pentru a decide între ele, juriul trebuia să numere câte ori fiecare dintre acești doi candidați a fost clasat pe primul loc de unul dintre membrii săi. Jaguar I-Pace a ieșit victorios, câștigând două puncte.

Locul al treilea a fost acordat de jurnaliști sedanului Kia Ceed. Pe locul patru s-a clasat Ford Focus.

Comercializat de la 78.770 de euro, Jaguar I-Pace este un SUV compact 100% electric, cu o autonomie de 415 km și o viteză maximă de 200 km / h. Este un concurent direct al Teslei.

Urmăriți Sputnik Moldova pe rețeaua de socializare OK>>>

Fluxul de știri
0