Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Nagacevschi: CC ar putea să dea undă verde sesizării lui Sârbu

© Sputnik / Miroslav RotariFadei Nagacevschi
Fadei Nagacevschi - Sputnik Moldova
Abonare
Avocatul Fadei Nagacevschi a declarat în studioul radio Sputnik Moldova că se anunță a fi unul imprevizibil răspunsul Curții Constituționale la sesizarea deputatului Sergiu Sîrbu prin care Guvernului i se acordă competențe sporite.
Nagacevschi: CC ar putea să dea undă verde sesizării lui Sârbu

Avocatul spune că, prin sesizarea depusă, Partidul Democrat s-ar asigura cu accesul la resursa administrativă în cazul în care în Moldova ar urma să fie declanșate alegeri parlamentare anticipate.

"Toți cunosc că Guvernul intră în demisie și are doar competențe de administrare a treburilor publice, de aceea noi intrăm în anticipate, doar că avem o problemă, nu avem acces la resursa administrativă. Sesizarea democratului este formulată în așa fel încât, imediat ce se declanșează alegeri anticipate, Guvernul se reactivează și începe a acționa ca un veritabil Parlament", a menționat avocatul.

Fadei Nagacevschi a mai spus că soluția magistraților CC poate fi una imprevizibilă în cazul instituirii vidului de putere legislativă, prin care Guvernul să poată emite acte normative, inclusiv în domeniul de reglementare a legilor ordinare și organice pentru a asigura continuitatea puterii.

Conform Constituției, după validarea alegerilor pentru noul Parlament, Guvernul poate îndeplini doar funcția de administrare a treburilor publice. Există câteva hotărâri ale Curții Constituționale care explică ce înseamnă administrare a treburilor publice.

Autor:Eduard Maciac

Urmăriți Sputnik Moldova pe rețeaua de socializare OK>>>

Fluxul de știri
0