Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Au prejudiciat statul cu milioane de lei: Iată ce a făcut un grup criminal – Video

© Sputnik / Miroslav Rotaribani
bani - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Un grup criminal format din zeci de persoane a fost deconspirat de oamenii legii. Aceștia au prejudiciat statul cu milioane de lei.

CHIȘINĂU, 6 mart – Sputnik. Oamenii legii au deconspirat un grup criminal organizat din 18 persoane care în perioada anilor 2016-2017 procurau produse agricole de la persoane fizice și juridice, nereflectând tranzacțiile în evidența contabilă și fiscală, prejudiciind bugetul de stat cu 29 486 111 de lei.

”Tipografie” clandestină deconspirată de PCCOCS - Sputnik Moldova
Video
Falsificau cărți de identitate românești și permise de conducere - Video PCCOCS

Procurorii au mai stabilit că pentru a legaliza marfa procurată fără documente contabile în sumă de  92 216 820 de lei indivizii au creat o schemă criminală. Astfel, prin persoane juridice și fizice interpuse,  a lichefiat mijloacele bănești și a extras din terminale bancare mijloace financiare în sumă de 91 371 350 de lei.

În cadrul urmăririi penale s-a stabilit faptul că fiecare membru al grupului criminal organizat avea rolul său prestabilit. Astfel, unii învinuiți aveau rolul de achiziționare a produselor agricole fără acte de proveniență, transmiteau informația despre tranzacțiile efectuate și primeau mijloace bănești lichefiate pentru achitarea cu producătorii agricoli.

Alți membri ai grupului criminal organizat primeau informația cu privire la produse agricole procurate fără documente contabile, în baza cărora întocmeau acte contabile fictive, cu scop de a legaliza marfa procurată și a extrage mijloace bănești în numerar din terminale bancare.

Urmărind scopul recuperării prejudiciului la solicitarea procurorilor PCCOCS, instanța de judecată a dispus sechestrarea în beneficiul statului a bunurilor infracționale, obținute în rezultatul comiterii infracțiunilor incriminate în sumă de peste 12 milioane de lei.

Astfel, de către procurori au fost diferite justiției 18 persoane fizice și 4 persoane juridice, învinuite de comiterea infracțiunilor de spălare de bani și evaziune fiscală a întreprinderilor. Dacă instanța de judecată îi va recunoaște vinovați de comiterea infracțiunilor incriminate, învinuiții riscă pedeapsa cu închisoare de până la 10 ani.

Fluxul de știri
0