Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Îngrozitor: Iată ce riști să cumperi la Piața Centrală din Chișinău - Foto

© Sputnik / Мирослав РотарьЦентральный рынок
Центральный рынок - Sputnik Moldova
Abonare
O cantitate importantă de pește, transportat în condiții insalubre, urma să ajungă la Piața Centrală din Capitală pentru a fi vândut cumpărătorilor.

CHIȘINĂU, 5 mart – Sputnik. Ofițerii Inspectoratului Național de Patrulare, implicați în asigurarea bunei desfășurări a circulației rutiere pe strada Calea Basarabiei din Capitală, au oprit un automobil de model „Mercedes”.

La volanul mijlocului de transport se afla un bărbat de 36 de ani, locuitor al satului Hârjauca, raionul Călărași. În urma verificării automobilului, inspectorii de patrulare au depistat circa două tone de pește viu, transportat în condiții antisanitare, fără acte de însoțire și proveniență. Bărbatul le-a spus polițiștilor că peștele urmează să fie comercializat în Piața Centrală din Chișinău.

Microbuz care transporta peste 600 de kg de carne, fără acte de proveniență - Sputnik Moldova
Societate
Otravă din Brazilia pentru moldoveni: Vameșii au rămas cu gura căscată - Foto

Conducătorul auto a fost condus la Inspectorul de poliție pentru documentare și stabilirea circumstanțelor. Conform legislației în vigoare, dacă va fi găsit vinovat de transportarea mărfurilor, fără dovada originii şi a provenienței lor, șoferul riscă o amendă de la 3 000 la 4 500 de lei.

Inspectoratul Naţional de Patrulare le recomandă cetățenilor să nu procure produse alimentare de origine animală din spaţii improvizate, nesupuse controlului sanitar-veterinar, sau în sistem de vânzare strada.

Fluxul de știri
0