Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Avertizare meteo de ultimă oră: Anunțul făcut de meteorologi

© Sputnik / Miroslav Rotari vînt
 vînt - Sputnik Moldova
Abonare
Pe parcursul zilei de 5 martie, pe arii extinse se prevăd intensificări ale vântului nord-vestiс în rafale de până la 15-20 de metri pe secundă.

CHIȘINĂU, 5 mart – Sputnik. Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis acum câteva minute o avertizare cod galben de vânt puternic. Avertizarea meteorologică a intrat în vigoare și va fi valabilă pe întreg teritoriul țării.

© Photo : SHSCod galben de vânt
Avertizare meteo de ultimă oră: Anunțul făcut de meteorologi - Sputnik Moldova
Cod galben de vânt

Astfel, pe parcursul zilei de 5 martie, pe arii extinse se prevăd intensificări ale vântului nord-vestiс în rafale de până la 15-20 de metri pe secundă.

În condițiile unui vânt puternic sunt posibile întreruperi temporare ale curentului electric şi ale legăturilor de comunicaţii; se pot rupe crengi de copaci şi se poate semnala doborârea unor arbori uscaţi; este posibilă decopertarea parţială a unor construcţii.

Se recomandă evitarea trecerii prin apropierea copacilor; ocolirea cablurilor electrice căzute la pământ; evitarea parcării autovehiculelor în apropierea copacilor, evitarea folosirii focului deschis.

Fluxul de știri
0