Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Veste bună pentru moldovenii din Germania: Importantă majorare de salarii

Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
În urma mai multor zile de grevă, landurile germane au ajuns la un nou contract colectiv de muncă cu angajaţii din sectorul de stat, obţinându-se o majorarea salarială importantă.

CHIȘINĂU, 5 mart – Sputnik. Angajaţii din sectorul de stat din Germania - profesori, poliţişti şi asistenți medicali, vor beneficia de o majorarea salarială de opt la sută, care va fi implementată în trei tranşe pe parcursul următoarelor 33 de luni, potrivit ziarulromanesc.de

Pașaport  - Sputnik Moldova
Societate
Moldovenii cu pașaport biometric pot munci oficial în UE. Iată care sunt condițiile

Noul contract colectiv de muncă vizează aproximativ un milion de angajaţi din sectorul public. Landurile germane vor majora retroactiv salariile, a anunţat confederaţia sindicală Ver.di într-un comunicat transmis sâmbătă. Astfel, acestea sunt majorate cu 3,2 la sută de la 1 ianuarie 2019. De asemenea, o nouă majorare salarială de 3,2 la sută va intra în vigoare în luna ianuarie 2020, urmată de una de 1,4 la sută în luna ianuarie 2021.

„Acesta este cel mai bun rezultat din ultimii ani şi o veste bună pentru angajaţii din sectorul public. Am sporit atractivitatea locurilor de muncă în sectorul public atât pentru cei care se află la începutul carierei, cât şi pentru muncitorii calificaţi. Este un câştig atât pentru sindicate, cât şi pentru angajatori”, a declarat preşedintele Ver.di, Frank Bsirske.

De asemenea, majorarea salariilor în Germania este o veste bună şi pentru oficialii Băncii Centrale Europene, care se confruntă cu o inflaţie redusă în zona euro. Oficialii BCE se întâlnesc pe data de 7 martie pentru a decide dacă încetinirea ritmului de creştere în zona euro este suficientă pentru a decide noi stimulente monetare.

Fluxul de știri
0