Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Groaznic: Un bărbat a făcut asta cu fiica sa minoră timp de un an de zile

CC0 / Pixabay / Pexels / Violență
Violență - Sputnik Moldova
Abonare
Procurorii în permanenţă monitorizează şi instrumentează cauzele în care copiii sunt victime sau martori ai infracţiunilor.

CHIȘINĂU, 5 mart – Sputnik. Procuratura anunţă că un locuitor al Costeşti, raionul Ialoveni, a fost condamnat la 20 de ani de închisoare pentru violul propriei fici.

Procurorii au demonstrat că, în perioada decembrie 2016 – februarie 2018, prin constrângere fizică şi psihică, inculpatul şi-a abuzat sexual fiica minoră, în vârstă de 14 ani.

Cătușe, condamnat - Imagine Simbol - Sputnik Moldova
Groaznic și criminal: Vezi pentru ce a fost condamnat un moldovean în Grecia

Mama fetei se afla de mai mulţi ani la muncă peste hotare, iar fetiţa cu fratele mai mic au rămas în grija tatălui.

Fiind ameninţată și somată de către acesta să nu spună nimănui despre „experienţele” sale, copila a tăcut mai bine de un an, până când a îndrăznit să-i povestească mătuşii sale despre coşmarul prin care a trecut.

Femeia i-a alertat pe oamenii legii, iar bărbatul, în vârstă de 32 de ani, a fost reţinut şi până la sentinţă a fost cercetat în stare de arest. Inculpatul nu şi-a recunoscut vina.

Sentinţa este cu drept de atac în modul stabilit de lege.

Potrivit unui studiu realizat de Procuratura Generală, în 2018 a fost înregistrat un număr mai mare de cazuri în care copiii au devenit victime ale infracţiunilor cu caracter sexual şi infracţiunilor contra vieţii şi sănătăţii.

Urmăriți Sputnik Moldova pe rețeaua de socializare OK>>>

Fluxul de știri
0