Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Fostul avocat Mânzat riscă o nouă condamnare – Iată ce i-a făcut unei femei din Bălți

© Photo : Facebook / Valerian MînzatValerian Mînzat
Valerian Mînzat - Sputnik Moldova
Abonare
Fostul avocat Valerian Mînzat, alias „Liubcik”, riscă să mai adauge câțiva ani la cei 9 pe care i-a primit deja pentru o escrocherie.

CHIȘINĂU, 5 mart – Sputnik. În două săptămâni, faimosul Valerian Mînzat, fostul avocat fițos ce se află după gratii, va compara în fața magistraților din Bălți într-un alt dosar, în care riscă iarăși ani de grei de pușcărie.

Valerian Mînzat - Sputnik Moldova
Boala cronică de care suferă Valerian Mînzat și șansele de tratament în pușcărie

Reprezentanți ai Procuraturii Generale au declarat pentru Ziarul de Gardă că acest nou dosarul a fost pornit în primăvara anului 2018, după ce o locuitoare municipiului Bălți s-a plâns procurorilor că în vara anului 2016 Valerian Mînzat s-a angajat să-i vândă femeii o spălătorie auto.

Avocatul a luat banii, tocmai 61 de mii de euro, dar nu i-a dat în schimb spălătoria. Mai rău chiar, în cadrul urmării penale, procurorii au stabilit că Mânzat a recurs la înșelăciune și abuz de încredere, dat fiind că spălătoria pentru care a luat tocmai 61 de mii de euro nici măcar nu-i aparținea.

Totodată, el a refuzat să restituie prejudiciul cauzat victimei.

Valerian Mânzat Cristina Furdui - Sputnik Moldova
Societate
(FOTO) Și după gratii avocatul Valerian Mânzat este "BOSS". Iată de ce

Amintim că fostul avocat Valerian Mînzat a fost învinuit de înscenarea unui accident rutier, în urmă căruia ar fi vrut să încaseze peste trei sute de mii de lei de la o companie de asigurări. Pentru această infracțiune, el a fost condamnat la 9 ani de închisoare. Mai târziu, lui i s-a mai intentat un dosar penal pentru că a luat de la o clientă 20.000 de euro să-i soluționeze un caz în calitatea lui de atunci de avocat, ceea ce nu a mai făcut.

Respectiv, dosarul instrumentat de procurorii la Bălți este deja al treilea.

Fluxul de știri
0