Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Dentist: Tratamentele moderne de albire dentară nu sunt dăunătoare

© Sputnik / Miroslav RotariDorin Istrati
Dorin Istrati - Sputnik Moldova
Abonare
În ultima perioadă tratamentul de albire dentară a devenit unul dintre cele mai solicitate servicii de estetică dentară. În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", Dorin Istrati, directorul unei clinici private din Chișinău, a vorbit despre efectele acestor tratamente estetice și a oferit detalii în privința costului și durabilității tratamentului de albire a danturii.
Dentist: Tratamentele moderne de albire dentară nu sunt dăunătoare

Potrivit lui Dorin Istrati, există câțiva pași necesari care trebuie respectați înainte de a efectua tratamentul de albire a dinților. În primul rând, medicul stomatolog trebuie să stabilească dacă pacientul este un bun candidat pentru această procedură. Astfel, înainte de a recurge la cura de albire cavitatea bucală trebuie să fie neapărat tratată.

Tratamentul de albire dentară se referă în general la aplicarea compuşilor peroxidici pe dinte, cum ar fi peroxidul de hidrogen sau de carbamidă. Cel mai des sunt folosite sistemele de înălbire chimică, adică cele cu laser. Medicul stomatolog Dorin Istrati consideră că această metodă are totuși un efect negativ pentru pacient provocându-i mai întâi de toate o sensibilitate dentară.

Totodată, Dorin Istrati susține că tehnologiile avansează, iar acum doi ani a apărut un nou sistem de albire numită "Mega White", care nu are aceste efecte adverse.

"Dacă până la apariția acestui sistem de albire eram împotriva efectuării aceste proceduri, atunci acum singur le propun pacienților această procedură. În primul rând, nu există o acțiune negativă asupra gingiei aproape deloc sau acțiuni nocive asupra țesuturilor dentare. Nu mai apare sensibilitatea dentară după procedură", susține dentistul.

Medicul stomatolog a precizat că durabilitatea procedurii de înălbire depinde de permeabilitatea țesuturilor dentare. Astfel, nici medicul care efectuează procedura nu cunoaște cât timp se va menține efectul. Totodată, medicul a precizat faptul că dacă pacientul este informat și respectă condițiile și igiena cavității bucale atunci această procedură se va menține cu siguranță o perioadă mai îndelungată.

Costul unei proceduri de albire a danturii variază de la o mie la cinci mii de lei, în funcție de sistemul care este folosit. Uneori sunt necesare mai multe proceduri pentru a obține efectul dorit.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Autor: Cristina Baș

Fluxul de știri
0