Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Caz înfiorător: Ce le-au făcut niște neoameni unor minore în Chișinău

CC0 / Pixabay / Alexas_Fotos / Сексуальное рабство
Сексуальное рабство - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Minorele erau obligate să întrețină în fiecare zi relații sexuale cu mai mulți clienți. După ororile prin care au trecut, victimele au avut nevoie de consiliere psihologică.

CHIȘINĂU, 5 mart – Sputnik. Doi bărbați cu vârsta de 22 și respectiv 24 de ani, ambii domiciliați în raionul Fălești,  au fost reținuți în urma investigațiilor întreprinse de către Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate şi Cauze Speciale, împreună cu ofițerii Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane al INI al IGP.

Bărbații sunt suspectați de trafic de copii în scop de exploatare sexuală necomercială și comercială. Pe parcursul urmăririi penale s-a stabilit că, de la începutul anului 2019, persoanele reținute au profitat de poziția de vulnerabilitate a unor tinere pe care le-au obligat să se prostitueze.

Viol infantil - Sputnik Moldova
Societate
Doi ani de coșmar: O adolescentă de 15 ani a fost violată de propriul tată - Detalii

Astfel, în urma percheziției efectuate, procurorii și polițiștii au salvat două minore cu vârsta de 14 și16 ani, care erau determinate să presteze servicii sexuale. Victimelor minore le este acordată consiliere psihologică specializată.

Fetele erau recrutate de suspecți în centrele de agrement, după care erau adăpostite în apartamente închiriate în municipiul Chișinău. La fel, făptuitorii plasau pe unul din portalurile de publicitate anunțuri cu pozele minorelor.

Ca urmare, victimele au fost supuse exploatării sexuale de către mai mulți bărbați, contra plății de 800 lei, banii fiind luați de către suspecți. În fiecare zi, minorele întrețineau relații sexuale cu  7-8 clienți.

În prezent se întreprind măsurile necesare în vederea identificării și altor eventuale victime, a persoanelor care, cu bună  știință, au întreținut raporturi sexuale cu minore, precum și pentru stabilirea și confiscarea bunurilor obținute pe cale infracțională.

Învinuiții sunt plasați în arest preventiv pe o perioadă de 30 de zile și riscă de la 15 până la 20 ani închisoare.

Fluxul de știri
0