Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cine este Ana Odobescu, cea care ne va reprezenta țara la Eurovision Song Contest 2019

© Sputnik / Miroslav Rotari / Евровидение Молдова
Евровидение Молдова  - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Ana Odobescu ne va reprezenta în acest an la concursul internațional de muzică Eurovision 2019. Interpreta este finalista etapei naționale a concursului Eurovision 2019, care s-a încheiat cu puțin timp în urmă.

CHIȘINĂU, 3 mar – Sputnik. Ana Odobescu a participat la Selecţia Naţională Eurovision 2019, cu piesa „Stay”. Tânăra este originară din oraşul Dubăsari. Primii paşi în lumea muzicii tot acolo i-a făcut.

A absolvit Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice din Chişinău şi spune că în muzică îşi găseşte pacea şi liniştea interioară. S-a învrednicit de mai multe premii naţionale şi internaţionalela diverse concursuri muzicale.
Ana Odobescu ne va reprezenta în acest an la concursul internațional de muzică Eurovision 2019. Interpreta este finalista etapei naționale a concursului Eurovision 2019, care s-a încheiat cu puțin timp în urmă.

Eurovision 2017 - Sputnik Moldova
Eurovision Song Contest 2019: Iată pe cine trimite Moldova la Tel Aviv

Zece concurenți au luptat pentru dreptul de a reprezenta Republica Moldova la Concursul internațional de cântec, care va avea loc la 16 mai, la Tel Aviv, Israel. În finala națională a concursului Eurovision 2019 au evoluat Aurel Chirtoacă, Vera Ţurcan, Marcela Scripcaru, Formaţia Siaj, Maxim Zavidia, Diana Brescan, Cristina Coşciug, Trupa „Lemonique”, Anna Odobescu, Formaţia „CHE-MD”.

Ana Odobescu va evolua la Eurovision Song Contest 2019 în a doua semifinală alături de interpreţi din Elveţia, Suedia, Irlanda, Austria, Letonia, România, Danemarca, Armenia, Albania, Azerbaidjan, Macedonia, Norvegia, Rusia, Olanda, Croaţia, Lituania, Malta.

La Eurovision 2019 vor concura interpreţi din 43 de ţări.

În 2018, Republica Moldova a fost reprezentată de către trupa DoReDos. Cei trei membri ai trupei s-au clasat pe locul 10, acumulând 209 puncte. Piesa interpretată de DoReDoS, ”My lucky day”, a fost scrisă de interpretul rus Filip Kirkorov şi poetul John Ballard.

Fluxul de știri
0