Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Eveniment de amploare în Chișinău: Participă sute de angajați din învățământ - detalii

© Sputnik / Miroslav RotariEduard Coropceanu
Eduard Coropceanu - Sputnik Moldova
Abonare
În perioada 1-2 martie 2019, Universitatea de Stat din Tiraspol organizează Conferința Republicană a Cadrelor Didactice. Evenimentul este destinat cadrelor didactice, managerilor, specialiștilor în științele educației, cercetătorilor şi celor interesați în problemele învățământului.
Eveniment de amploare în Chișinău: Participă sute de angajați din învățământ - detalii

În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", rectorul Universității de Stat din Tiraspol, Eduard Coropceanu, a declarat că la conferință s-au înscris 500 de participanți de la toate treptele de învățământ: preșcolar, primar, gimnazial, liceal și învățământul superior.

Conferinţa ştiinţifico-metodică are drept scop diseminarea experienței de succes a actorilor implicaţi în procesul educaţional; asigurarea transferului modelelor şi experienţelor reuşite în realizarea unei educaţii de calitate; constituirea unei relaţii de parteneriat între instituţiile de învăţământ superior şi general.

"Lucrările conferinței sunt publicate deja în cinci volume, în toate domeniile educației. Aceasta este o platformă extraordinară de schimb de experiență, de desemnare a bunelor practici și de adaptare a unor experiențe. Această platformă ne va permite să aplicăm noi idei pentru a genera perspective și a trasa noi obiective în învățământul din Moldova. Totodată, vor apărea noi tehnologii didactice care vor asigura o creștere a calității procesului educațional", a menționat Eduard Coropceanu, rectorul Universității de Stat din Tiraspol.

La eveniment sunt așteptați reprezentanți Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, experți în domeniul educației, directori ai instituțiilor de învățământ, oaspeți de peste hotare, cadre didactice și studenți.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Autor: Cristina Baș

Fluxul de știri
0