Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cunoaște-ți deputații: Nume vechi și nume noi, cine sunt aleșii poporului - FOTO

© Sputnik / Miroslav RotariDeputații Parlamentului RM onoreaza drapelul și imnul de stat
Deputații Parlamentului RM onoreaza drapelul și imnul de stat - Sputnik Moldova
Abonare
Sputnik Moldova continuă seria materialelor în care vă facem cunoștință cu deputații noi aleși. Cine sunt ei, ce funcții au mai deținut și care sunt lik-urile directe către paginile lor de pe rețelele de socializare. De data aceasta vă prezentăm deputații Partidului Democrat din Republica Moldova, aleși pe circumscripția națională.

Deputații aleși din partea Partidului Democrat pe circumscripția naționale sunt, în mare parte, cei care anterior au mai deținut funcția de deputat, unii chiar câte două mandate consecutiv.

Andrian Candu are 43 de ani, jurist de profesie. Este deputat în Parlamentul Republicii Moldova din 2010.

Constantin Botnari are 53 de ani, este deputat din anul 2014.

Monica Babuc are 54 de ani, este istoric de profesie, ministru al Educației, și Cercetării în patru guverne consecutive.

Vasile Bîtca are 47 de ani, a fost ministru al Dezvoltării Regionale și Construcțiilor al Republicii Moldova.

Sergiu Sîrbu are 38 de ani, este căsătorit. Din 2010 este deputat în Parlamentul Republicii Moldova.

Vladimir Cebotari are 38 de ani, este căsătorit și are doi copii. De profesie este jurist, a deținut anterior funcția de ministru al Justiţiei.

Vladimir Andronachi este om de afaceri. Pentru prima dată a ajuns în funcția de deputat în februarie 2015. Vladimir Andronachi este cunoscut ca unul dintre cei mai bogați deputați moldoveni.  

Otilia Drăguțanu are 41 de ani, economist de profesie, femeie de afaceri. În ianuarie 2017 a fost aleasă în funcția de președintă a Asociației Femeilor Antreprenoare din Moldova. Ea este soția fostului guvernator al Băncii Naționale a Moldovei, Dorin Drăguțanu.

Svetlana Rotundu are 56 de ani, este pedagog de profesie, deține funcția de președinte al  raionului Șoldănești.

Violeta Ivanov are 52 de ani, este inginer de profesie, deputat în Parlamentul Republicii Moldova din 2009, a deținut funcția de ministru al Ecologiei și Resurselor Naturale al Republicii Moldova.

Angel Agache are 42 de ani, și-a început activitatea politică în anul 2008, în calitate de membru al Biroului permanent central și al Consiliului politic național al PLDM. Angel Agache a anunțat că părăsește PLDM la 29 martie 2017, împreună cu alți patru colegi, invocând neînțelegeri cu liderii partidului. 

Expert: Agitația electorală din ziua alegerilor a influențat rezultatele votării>>>

Vladimir Vitiuc are 46 de ani, este deputat în Parlamentul Republicii Moldova încă din 2005. Are studii economice și juridice. (Vladimir Vitiuc este cel din mijloc)

Igor Vremea este deputat în Parlamentul Republicii Moldova din 2009.

Aceștia sunt deputații Partidului Democrat din Moldova, aleși pe circumscripția națională
Fluxul de știri
0