Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cunoaște-ți deputații: Nu doar lista, dar și poze - cum arată deputații noi aleși - FOTO

© Sputnik / Miroslav RotariȘedința Parlamentului 03.05.2018
Ședința Parlamentului 03.05.2018 - Sputnik Moldova
Abonare
Sputnik Moldova continuă vă facem cunoștință cu deputații noi aleși. Cine sunt ei, ce funcții au mai deținut și care sunt link-urile directe către paginile lor de pe rețelele de socializare.

De data aceasta vă prezentăm deputații Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, aleși pe circumscripții uninominale.

Zinaida Greceanîi are 63 de ani. S-a născut în Federația Rusă, dar părinții ei sunt moldoveni. Este economist de profesie. Pentru prima dată ocupă fotoliul de deputat în anul 2009.

Irina Lozovan s-a născut în 1983 în satul Lipcani, raionul Briceni. A studiat la Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți, facultatea de Drept. Timp de 10 ani, a activat în calitate de inspector în cadrul Poliției de Frontieră în Lipcani.

Vladimir Mizdrenco are 31 de ani, s-a născut în orașul Râșcani, este consilier raional. Va fi primul său mandat de deputat, astfel pășind pe urmele mamei sale, Irina Mizdrenco. 

Pilipețcaia Alla are 47 de ani, este inginer de profesie. DActualmente ea este președinte al Organizației teritoriale PSRM Soroca.

Alexandr Usatîi are 53 de ani, este căsătorit. Deține funcția de consilier în Consiliul Municipal Bălți.

Alexandr Nesterovschi revine în parlament, el a fost deputat și în legislatura trecută. Acesta are 38 de ani, de profesie este jurist.

Oleg Savva are 52 de ani, este jurist și fost deputat. El a câștigat cursa electorală pe circumscripția Fălești cu o diferență de doar 75 de voturi.

Oleg Lipsckii are 58 de ani, este fost deputat. Este căsătorit, iar înainte de a deveni deputat a activat în domeniul transportului auto, de profesie este inginer-mecanic și sociolog.

Vasile Bolea are 37 de ani, este fost deputat, dar și sportiv. Vasile Bolea a jucat în echipa națională de rugby a Moldovei.

Vlad Bătrîncea are 37 de ani, este jurist de profesie, fost deputat. Are o pasiune petru șah, este candidat la titlul de maestru în sport la șah.

Adrian Lebedinschi are 42 de ani, este jurist. Din 2015 deține și funcția de deputat.

Grigore Novac are 36 de ani, este jurist. A fost deputat și în precedenta legislatură.

Alexandru Jolnaci are 59 de ani, este om de afaceri și nu a deținut anterior funcția de deputat.  Este consilier local în Ștefan-Vodă.

Chiril Tatarlî este președintele raionului Taraclia din 2015.

Alexandr Suhodolschi are 30 de ani, este jurist, vicepreședinte al Adunării Populare din Găgăuzia

Fiodor Gagauz are 60 de ani, este jurist și politician. A deținut si anterior funcția de deputat.

Gheorghii Para deține funcția de președinte al Sindicatului Constructorilor din Sankt-Petersburg, Federația Rusă, anterior nu a deținut funcția de deputat.

Aceștia sunt deputații Partidului Socialiștilor, aleși pe circumscripțiile uninominale.
Fluxul de știri
0