Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Partidul ȘOR are cele mai tinere femei care vor accede în viitorul Legislativ – Foto

© Sputnik / Miroslav RotariParlament
Parlament - Sputnik Moldova
Abonare
În viitorul Parlament vor accede cele mai multe femei din istoria politică a țării noastre.

CHIȘINĂU, 26 feb – Sputnik. În noua legislatură a Legislativului vom avea cele mai multe femei din toată istoria parlamentarismului din Republica Moldova. Potrivit datelor prezentate de Comisia Electorală Centrală, 26 de fotolii de deputat vor fi ocupate de sexul frumos.

În materialele anterior am prezentat femeile care vor accede în Parlament din partea PDM și Blocul Electoral ACUM. Acum însă vom trece în revistă doamnele care vor intra în posesia mandatului de deputat din partea Partidului Socialiștilor.

În primul rând, vom menționa că o femeie care au candidat din partea Partidului ”ȘOR”  au învins în circumscripția unimonimală numărul 19. Este vorba de:

Maria Tauber

A studiat la Universitatea de Educație Fizică și Sport și la Academia de Administrare Publică. Ulterior a ocupat funcția de director Școala Sportivă Specializată de Tenis. La ultimele alegeri locale Tauber a fost aleasă în funcția de primar al satului Jora de Mijloc. La fel, aceasta ocupă funcția de vicepreședinte a Partidului ȘOR.

Pe liste de partid au fost alese două femei:

Maria Albot

Albot este director comercial la „DFM” SRL, companie care face parte din holdingul gestionat de familia Șor. Este secretar general al Partidului „Șor”, condus de Ilan Șor. Anterior, conform informațiilor publice, Albot a activat și în cadrul „Dufremol”, companie care gestionează magazinele duty-free de la frontiera Republicii Moldova. Maria Albot este de profesie jurist și deține titlul de magistru în drept.

Reghina Apostolova

Și-a început cariera în 1968 în calitate de instructor de pionieri la școala rusă nr.14 din Chișinău, actualmente liceul rus „Natalia Gheorghiu”. După absolvirea studiilor, este angajată în calitate de profesoară de geografie, iar în 1981 este avansată la funcția de director-adjunct al școlii. La 8 iulie 1985, este desemnată în funcția de directoare a Liceului „Natalia Gheorghiu”, funcție pe care o deține până la 20 februarie 2007, fiind numită în funcția de pretor al sectorului Râșcani al Capitalei.

Înainte de a fi numită în funcția de pretor, Reghina Apostolova a fost timp de 8 ani consilier municipal în Chișinău, fiind aleasă pe listele Partidului Comuniștilor. În 2007, președintele Vladimir Voronin o decorează pe Apostolova cu ordinul Gloria Muncii.

În 2015, când Ilan Șor câștigă funcția de primar al orașului Orhei, Reghina Apostolova este numită viceprimar a orașului Orhei, responsabilă de domeniul construcții și infrastructură.

În 2018 a fost candidata Partidului „Șor” la alegerile pentru funcția de primar al municipiului Chișinău, dar a fost exclusă din competiția electorală pe motiv că ar fi fost finanțată din surse externe.

Femeile vor constitui 25,7% dintre deputații aflați în Parlament. În legislativul precedent, la alegerile din 2014, în Parlament au acces 19 femei.

Urmăriți reportaje, materiale video, interviuri, informații de la CEC și din la secțiile de votare în proiectul special:

Alegerile 2019: Află primul cine învinge

Fluxul de știri
0