Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Răspunsul lui Trump la întrebarea Sputnik i-a uluit pe jurnaliștii occidentali

© REUTERS / JORGE SILVADonald Trump
Donald Trump - Sputnik Moldova
Abonare
Jurnaliștii occidentali au fost surprinși și au comentat faptul că reporterul Agenției Internaționale de Presă Sputnik a reușit să adreseze o întrebare în cadrul conferinței de presă privind rezultatele summitului din Vietnam și că președintele SUA, Donald Trump, a răspuns la această întrebare.

CHIȘINĂU, 28 feb – Sputnik. Statele Unite ale Americii pot inspecta fără probleme obiectivele nucleare din Coreea de Nord, a răspuns președintele SUA, Donald Trump, la întrebarea reporterului Sputnik, adresată în cadrul conferinței de presă.

Pe 27 – 28 februarie în capitala Vietnamului a avut loc summitul SUA – Coreea de Nord. Trump și Kim Jong-un au discutat despre înțelegerile la care s-a ajuns în cadrul negocierilor de la Singapore, în luna iunie anul trecut. Părțile nu au ajuns la niciun acord, deși au declarat că întrevederea a fost una „productivă”.

În cadrul conferinței de presă organizate după încheierea întrevederi din Vietnam dintre Trump și liderul Coreii de Nord, Kim Jong-un, reporterul agenției Sputnik a adresat o întrebare privind posibilitatea inspectării obiectivelor nucleare din Coreea de Nord.

„Statele Unite vor putea inspecta fără probleme obiectivele nucleare din Coreea de Nord”, a declarat Trump.

În mod straniu, jurnaliștii americani s-au mirat că Trump a răspuns la întrebarea reporterului Agenției de Presă și Radio Sputnik.

U.S. President Donald Trump and North Korean leader Kim Jong Un - Sputnik Moldova
Eşec la summitul Trump-Kim de la Hanoi - s-a încheiat fără un acord

„Agenția rusească de propagandă Sputnik i-a adresat chiar acum o întrebare lui Trump”, a scris pe contul său de Twitter reporterul Yahoo Nwes la Casa Albă, atașând la postarea sa un link la materialul despre „activitatea ascunsă a rețelelor informaționale (și propagandistice) în SUA”.

„Trump a binevoit să răspundă la întrebarea adresată de către întreprinderea rusă Sputnik. Bineînțeles”, a scris pe Twitter președintele și corespondentul principal al agenției de presă Feature Story News, Simon Marks.

Reporterul Casei Albe, Harry Horton, a atras de asemenea atenția pe Twitter  că „Trump răspunde acum la întrebarea agenției rusești de presă Sputnik”.

Jurnalistul de la CNN Jim Acosta care, anterior avea accesul interzis a la briefing-uri, a menționat de asemenea că la conferința de presă au adresat întrebări reprezentanții instituțiilor de presă de stat ale Rusiei, Chinei și prezentatoarea postului de televiziune Fox News, Sean Hannity.

Sputnik (sputniknews.com) este una dintre cele mai mari instituții media internaționale cu filiale multimedia în zeci de țări ale lumii. Sputnik dispune de site-uri în peste 32 de limbi, emisie radio digitală și analogică în circa 90 de orașe ale lumii, aplicații mobile și conturi pe rețelele de socializare. Abonații Sputnik beneficiază de știri în limbile engleză, arabă, chineză și farsi, 24 de ore din 24.
Urmăriți Sputnik Moldova pe rețeaua de socializare OK>>>

Fluxul de știri
0