Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ministerul Apărării a prezentat în Parlament date importante despre Strategia de apărare

© Sputnik / Miroslav RotariМинистерство Обороны РМ
Министерство Обороны РМ  - Sputnik Moldova
Abonare
În Parlament a fost prezentat raportul cu privire la executarea Planului național de acțiuni pentru implementarea Strategiei Naționale de Apărare pentru anul 2018.

CHIȘINĂU, 28 feb – Sputnik. Informația privind executarea Planului național de acțiuni pentru implementarea Strategiei Naționale de Apărare pentru semestrul al II-lea al anului 2018 a fost prezentată Parlamentului.

парад в Кишиневе, 25 лет независимости - Sputnik Moldova
Societate
Moldova are o nouă strategie națională de apărare

Documentul conține acțiunile și realizările instituțiilor responsabile de consolidarea şi modernizarea capacităţii naţionale de apărare pentru a furniza răspunsul adecvat la ameninţările şi riscurile la adresa securităţii statului, precum și adaptarea cadrului legal pentru asigurarea funcţionării eficiente a sistemului naţional de apărare.

Strategia Națională de Apărare și Planul de acțiuni privind implementarea acesteia pentru anii 2018-2022 a fost aprobat de Parlament la ședința plenară din 19 iulie 2018. Viziunea strategică a Republicii Moldova în domeniul apărării prevede proiectarea şi realizarea unui sistem de apărare viabil şi eficient, pe măsura provocărilor de securitate, capabil să asigure prevenirea, descurajarea şi respingerea eventualelor agresiuni, atacuri şi acţiuni subversive la adresa suveranităţii, independenţei, unităţii şi integrităţii teritoriale a Republicii Moldova sau la adresa securităţii cetăţenilor acesteia.

Strategia Națională de Apărare și Planul de acțiuni privind implementarea acesteia a fost elaborat de un grup de lucru interdepartamental, format din reprezentanți ai 23 de autorități și instituții cu atribuții în domeniul apărării.

Fluxul de știri
0