Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Karasin: Contăm pe dezvoltarea relațiilor dintre Rusia și Moldova

© Sputnik / Miroslav RotariGrigori Karasin
Grigori Karasin - Sputnik Moldova
Abonare
Ministrul adjunct al Afacerilor Externe al Federației Ruse, Grigori Karasin, a menționat că Rusia urmărește cu atenție situația din Moldova.

CHIȘINĂU, 27 feb – Sputnik. Rusia contează pe dezvoltarea activă a relațiilor cu Moldova, a declarat pentru RIA Novosti secretarul de stat ministrul adjunct al Afacerilor Externe al Federației Ruse, Grigori Karasin. 

Comentând rezultatele alegerilor parlamentare din Republica Moldova, Karasin a menționat că este necesar de așteptat totalizarea oficială a rezultatelor. Potrivit demnitarului, abia atunci vom putea discuta despre ce se va întâmpla cu țara noastră în viitorul apropiat.

Премьер-министр Республики Молдова Павел Филип  - Sputnik Moldova
Filip anunță cât timp va mai fi funcțional Guvernul pe care îl conduce

„Noi urmărim cu atenție evoluția situației și contăm pe faptul că, totuși, momentele pozitive orientate spre dezvoltarea activă a relațiilor Moldovei cu Rusia și cu alte state membre ale Uniunii Economice Eurasiatice, în care Moldova a obținut de curând statut de observator, vor prevala”, a spus Karasin.

Duminica trecută, în Republica Moldova au avut loc alegeri parlamentare. Pentru prima dată, deputații au fost aleși conform sistemului electoral mixt: 50 de persoane pe liste de partid și 51 pe circumscripții uninominale. Prezența la urne, potrivit datelor preliminare, a fost de 49,22%. Un prag minim de participare la vot nu a existat la actualul scrutin.

După procesarea a 100% dintre procesele verbale pe circumscripții proporționale, lider este PSRM, cu 31,15% pe liste de partid (18 mandate); Blocul ACUM a acumulat 26,84% (14 mandate); PDM - 23,62% (13 mandate); Partidul ”Șor” - 8,32% (5 mandate). Astfel, niciun partid nu dispune de numărul suficient de voturi pentru a putea crea o majoritate parlamentară.

Pe circumscripțiile uninominale, democrații au 17 mandate, socialiștii  - 17, blocul ACUM – 12, PP „Șor” – 2. În afară de aceasta, 3 candidați independenți au câștigat alegerile pe circumscripții uninominale.

Urmăriți Sputnik Moldova pe rețeaua de socializare OK>>>

Fluxul de știri
0