Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

IGP a semnat un acord de colaborare în domeniul protecției datelor cu caracter personal

© Sputnik / OsmatescoMarina Roșcovan
Marina Roșcovan - Sputnik Moldova
Abonare
Pe 27 februarie, Inspectoratul General de Poliție și Centrul Național pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal au semnat un acord de cooperare în domeniul protecției datelor cu caracter personal.
IGP a semnat un acord de colaborare în domeniul protecției datelor cu caracter personal

Obiectivele acordului sunt promovarea conceptelor de "viață privată" și "protecția datelor cu caracter personal", cooperarea în vederea sporirii gradului de percepție de către Poliție a principiilor de protecție a datelor cu caracter personal și de conștientizarea necesității implementării acestora.

În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", ofițerul superior al Serviciului pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal din cadrul IGP, Marina Roșcovan, a declarat că pentru poliție confidențialitatea datelor personale este o prioritate, iar semnarea acestui acord reprezintă o etapă importantă în dezvoltarea acestui domeniu.

"O colaborare cu această instituție este una benefică, pornind de la faptul că singura autoritate în Moldova este Centrul Național pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal. Ei sunt primii specialiști în domeniul dat în Moldova. Acum, domeniul protecției datelor cu caracter personal ia o amploare, iar lucrătorii poliției trebuie să fie foarte bine informați pentru a soluționa problemele cetățenilor în domeniul respectiv", a menționat Marina Roșcovan, ofițerul superior al Serviciului pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal din cadrul IGP.

Acordul de cooperare prevede desfășurarea schimbului de experiență, a instruirilor pentru personalul polițienesc și participarea la ședințe comune, conferințe, ateliere de lucru și seminare în domeniul protecției datelor cu caracter personal.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Autor: Cristina Baș

Fluxul de știri
0