Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cum arată și ce activități au femeile din Blocul ACUM care vor accede în Parlament - Foto

© Photo : Facebook / Maria CiobanuMaria Ciobanu
Maria Ciobanu - Sputnik Moldova
Abonare
În viitorul Parlament vor accede cele mai multe femei din istoria politică a țării noastre.

CHIȘINĂU, 26 feb – Sputnik. În noua legislatură a Legislativului vom avea cele mai multe femei din toată istoria parlamentarismului din Republica Moldova. Potrivit datelor prezentate de Comisia Electorală Centrală, 26 de fotolii de deputat vor fi ocupate de sexul frumos.

Dacă să luăm în funcție de partide, atunci cele mai multe femei care vor accede în Parlament au candidat din partea blocului ACUM și a Partidului Democrat.

Într-un material anterior am prezentat femeile care vor accede în Parlament din partea PDM. Acum însă vom trece în revistă doamnele care vor intra în posesia mandatului de deputat din partea Blocului ACUM.

În primul rând, vom menționa că trei femei care au candidat din partea blocul ACUM au învins în circumscripțiile unimonimale. Iată cine sunt ele.

Maia Sandu

După ce a absolvit școala medie din satul natal, în anul 1989, Maia Sandu și-a continuat studiile la Academia de Studii Economice din Moldova, facultatea Management pe care o absolvește în anul 1994.

În 1998, aceasta absolvește Academia de Administrare Publică de pe lângă Preşedintele Republicii Moldova, obţinând titlul de Master în relaţii internaţionale. În 2010, Maia Sandu obține titlul de Master în Administraţie Publică la "Kennedy School of Government", Harvard, SUA.

Maria Ciobanu

A studiat la Universitatea Pedagogică de Stat ”Ion Creangă” din Chișinău, după care a activat 2 ani ca profesoară la școala medie din satul Grozești, iar apoi ca director adjunct la școala medie din satul Seliște.

Între 1982 - 1987 a fost inspector școlar la Direcția Generală de Învățământ, Tineret și Sport din Nisporeni. Apoi, timp de un an a fost profesoară la școala medie numărul 1 din Nisporeni. Din 1988 până în 1991 Maria Ciobanu a activat în calitate de director adjunct la gimnaziul din Nisporeni, iar în perioada 1992-1994 a revenit la Direcția Generală de Învățământ, Tineret și Sport din Nisporeni în calitate de director general.

În 2007 Maria Ciobanu a fost membră a Partidului Social Liberal, iar în 2008 a trecut în tabăra Partidului Liberal Democrat din Moldova, fiind inițial membră a Consiliului Organizației Teritoriale a PLDM Nisporeni, iar apoi membră a Consiliului Politic Național al PLDM. Din 2010 Maria Ciobanu a fost deputată în Parlamentul Republicii Moldova în cadrul fracțiunii Partidului Liberal Democrat din Moldova, membră a comisiei parlamentare "Comisia cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media".

 Inga Grigoriu

Inga Grigoriu este absolventă a Academiei de Muzica, Teatru şi Arte Plastice, dar şi a Univesității Libere Internaționale din Moldova (ULIM). Deține funcția de președinte al Asociației pentru Dezvoltarea Democrației “Decid” și este vicepreședintele Platformei Demnitate și Adevăr.

Pe lista de partid a blocului ACUM, alte cinci femei vor obține funcții de deputate

 Liliana Nicolaescu-Onofrei

Este filolog, profesor de limbă si literatură română și liber profesionist în domeniul educației.

 Doina Gherman

Activează în domeniul managementului, este inspector superior la Biroul Vamal Centru.

 Arina Spătaru

 Este masterandă a Universității de Stat "Alecu Russo" din Bălți, facultatea Științe Reale, Economice și ale Mediului. La fel este licențiată în economie. Din 2004 lucreză în calitate de întreprinzător la propriul atelier de modă. Este soție de preot și are trei copii.

Veronica Roșca

A studiat la Universitatea de Stat din Moldova și muncește la ”Robert Schuman Institute București”. Este căsătorită.

 Stela Macari

A studiat la Universitatea Tehnică din Moldova.

Fluxul de știri
0