Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Literatura modernă și societatea: Opinia scriitorilor moldoveni

CC0 / Pixabay / HoliHo / Carte
Carte - Sputnik Moldova
Abonare
Joi, 28 februarie, ora 12:00, la centrul de presă Sputnik Moldova, va avea loc conferința de presă cu tema: „Scriitorii Moldovei, despre valorile epocii moderne”.

Pe 3 martie, în mai multe țări ale lumii, este marcată Ziua Mondială a Scriitorului (World Day of the writer). Totodată, această zi este considerată sărbătoarea profesională nu doar a scriitorilor, ci și a tuturor reprezentanților așa-numitei „putere a patra”.

Care procese sociale din țară și din întreaga lume îi preocupă la ora actuală pe scriitorii moldoveni? Citește oare publicul literatură modernă? Este oare necesară pentru țara noastră ideea unificării și cum trebuie să fie aceasta? Fenomenul popularității rețelelor de socializare. Pe marginea acestor chestiuni, dar și a altora ce țin de valorile și sensul contemporaneității, vor discuta:       

-          Valeriu RENIȚĂ, scriitor, jurnalist, directorul reprezentanței moldovenești a postului tv „MIR”;

-          Mihai VÂLCU, scriitor, jurnalist.

-          Olesea RUDEAGHINA, poetă, președintele Asociației Scriitorilor Ruși din Moldova;

-          Natalia NOVOHATNAIA, poetă, prozatoare;

-          Anatoli LABUNSKI, prozator.

Acreditare:

E-mail: presscentre@sputnik.md

Conferința de presă se va desfășura la centrul de presă multimedia Sputnik Moldova, pe adresa: bd. Ștefan cel Mare, 202, et. 4.

Fluxul de știri
0