Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Cunoaște-ți deputații: Trei deputați speciali, vezi de ce se deosebesc de alții - FOTO

© Sputnik / Miroslav RotariЗдание парламента
Здание парламента - Sputnik Moldova
Abonare
La alegerile parlamentare din 24 februarie au fost aleși trei deputați care au candidat independent. Iată cine sunt aceștia și care sunt link-urile directe către conturile de pe rețelele de socializare.

La scrutinul parlamentar din 24 februarie în circumscripția națională s-au înscris 14 partide și un bloc electoral. În cele 51 de circumscripții uninominale au candidat 319 concurenți electorali. Doar trei candidați care au anunțat că vor lupta fără a avea în spate susținerea unui partid politic au fost aleși în funcția de deputat. 

Alexandru Oleinic a mai fost deputat, el a deținut anterior și funcția de ministru al Tehnologiilor Informaționale și Comunicațiilor al Republicii Moldova.

Ion Groza este președintele raionului Cahul, ales în vara lui 2015 pe listele Partidului Liberal Democrat.

Viorel Melnic este fost şef al Serviciului Vamal, dar şi fost viceministru al Economiei.

În Parlamentul de legislatura a XXI-a, ales în baza votului exprimat la alegerile parlamentare din 24 februarie, vor intra trei partide și un bloc electoral, alese în circumscripția națională și 51 de candidați – aleși în circumscripțiile uninominale.

Fluxul de știri
0