Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Muzica ce ne unește: Iată ce au făcut unii activiști de partid după alegeri - Video

© Sputnik / Miroslav RotariВыборы в парламент Молдовы 2019
Выборы в парламент Молдовы 2019 - Sputnik Moldova
Abonare
Chiar dacă partidele care luptă pentru putere se află într-o confruntare politică acerbă, oamenii simpli lasă mereu loc de bună ziua, iar simțul umorului îi face să treacă mai ușor peste animozitățile interpartiinice.

CHIȘINĂU, 26 feb - Sputnik. Alegerile parlamentare s-au încheiat, s-au calmat nițel și spiritele în societate. A fost o campanie obositoare și plină de declarații belicoase. Cu toate acestea, moldovenii nu se pierd cu firea, iar simțul umorului de care dau dovadă demonstrează că bătălia dintre partide nu poate să-i împiedice pe oamenii simpli să se încingă într-o horă moldovenească, chiar dacă au viziuni politice diferite.

Muzica ce ne unește

Pe rețelele de socializare au fost postate imagini video în care au fost surprinși câțiva activiști, din diferite partide, care au încins o horă moldovenească.

Duminica, 24 februarie, în Moldova au avut loc alegeri parlamentare. Pentru prima dată, deputații au fost aleși conform sistemului electoral mixt: 50 de persoane pe liste de partid și 51 pe circumscripții uninominale. Prezența la urne, potrivit datelor preliminare, a fost de circa 50%. Un prag minim de participare la vot nu a existat la actualul scrutin.

Президент Игорь Додон - Sputnik Moldova
Politică
Dodon, despre șansa de a forma o coaliție între socialiști și cei de dreapta

După procesarea a 100% dintre procesele verbale pe circumscripții proporționale, lider este PSRM, cu 31,15% pe liste de partid; Blocul ACUM a acumulat 26,84%; PDM - 23,62%; Partidul ”Șor” - 8,32%. Astfel, niciun partid nu dispune de numărul suficient de voturi pentru a putea crea o majoritate parlamentară.

Pe circumscripțiile uninominale, democrații au 17 mandate, socialiștii - 17, blocul ACUM – 12, PP ”Șor” – 2.

Urmăriți reportaje, materiale video, interviuri, informații de la CEC și din la secțiile de votare în proiectul special:

Fluxul de știri
0