Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Bătălie electorală crâncenă la Râșcani: PDM solicită renumărarea voturilor - Doc

© Sputnik / Miroslav RotariВыборы в парламент Молдовы 2019
Выборы в парламент Молдовы 2019 - Sputnik Moldova
Abonare
Candidatul Partidului Democrat din Moldova, Iurie Urzică, cere renumărarea voturilor în circumscripția numărul 4 (Râșcani), după ce socialistul Vladimir Mizdrenco a ieșit învingător.

CHIȘINĂU, 26 feb - Sputnik. Candidatul Partidului Democrat din Moldova, Iurie Urzică, solicită renumărarea voturilor în cinci secții de votare din circumscripția numărul patru (Râșcani). Contestația a fost publicată pe pagina CEC (Urzică Iurie vs. CECEU nr. 4, or. Râșcani). Aceasta este cea dea 82-a contestație înregistrată și publicată de Comisia Electorală Centrală pe pagina sa. Totodată menționăm că este primul caz în care este solicitată renumărarea voturilor.

Cu o diferență de doar 170 de voturi, candidatul PSRM, Vladimir Mizdrenco l-a devansat pe ultima sută de metri pe candidatul PDM, Iurie Urzică, actualul președinte al raionului Râșcani, scrie presa locală.

Potrivit lui Urzică, observatorii PDM din circumscripția numărul 4 au semnalat deteriorarea intenționată a mai multor buletine de vot.

Totodată, concurentul PDM a solicitat vizualizarea înregistrărilor video, luate de camerele instalate în secțiile de votare, pentru a verifica corectitudinea procesului de numărare a voturilor.

Votul uninominal: Rezultate preliminare în raionul Râșcani - detalii>>>

Precizăm că în urma procesării a 100% dintre procesele verbale, în circumscripția numărul 4, din cele 27403 de voturi valabil exprimate, 11774 au fost acumulate de Mizdrenco, iar Urzică – 11604 voturi.

Potrivit CEC, rata de participare în circumscripția numărul 4 constituie 48.32 la sută.

După procesarea a 100% dintre procesele verbale pe circumscripții proporționale, lider este PSRM, cu 31,15% pe liste de partid; Blocul ACUM a acumulat 26,84%; PDM - 23,62%; Partidul ”Șor” - 8,32%. Astfel, niciun partid nu dispune de numărul suficient de voturi pentru a putea crea o majoritate parlamentară.

Pe circumscripțiile uninominale, democrații au 17 mandate, socialiștii  - 17, blocul ACUM – 12, PP „Șor” – 2.

Urmăriți reportaje, materiale video, interviuri, informații de la CEC și din la secțiile de votare în proiectul special:

Fluxul de știri
0