Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Miniștrii–deputați se întorc miercuri în Guvernul de la Chișinău

© Photo : Guvernul Republicii Moldova Guvernul Republicii Moldova
Guvernul Republicii Moldova  - Sputnik Moldova
Abonare
Pe ordinea de zi a ședinței Executivului sunt peste 30 de chestiuni, inclusiv secrete.

CHIȘINĂU, 26 feb– Sputnik. Guvernul Republicii Moldova se întrunește miercuri, 27 februarie, în ședință de lucru după o pauză de două săptămâni, motivată de alegerile parlamentare care au avut loc pe data de 24 februarie.

Cinci miniștri și un vicepremier pleacă din Guvernul Pavel Filip >>>

Pe ordinea de zi a ședinței Executivului sunt peste 30 de chestiuni, inclusiv secrete. La ședința de miercuri a Guvernului vor participa și miniștrii și un vicepremier care au fost degrevați din funcție în perioada electorală. Este vorba despre miniștrii Alexandru Jizdan, Silvia Radu, Nicolae Ciubuc, Monica Babuc și Chiril Gaburici, dar și vicepremierul Cristina Lesnic.

Парламент  - Sputnik Moldova
Lista celor 101 deputați care au acces în Parlamentul Republicii Moldova

Cei cinci miniștri și un vicepremier, împreună cu premierul Pavel Filip, au candidat pe listele Partidului Democrat și în circumscripții uninominale la alegerile parlamentare din 24 februarie. Patru dintre cei șapte membri ai Guvernului care au participat la alegeri au acces în Parlament. Este vorba despre premierul Pavel Filip, ministrul de Interne Alexandru Jizdan și cel al Agriculturii, Nicolae Ciubuc, aleși în funcția de deputat în circumscripțiile uninominale și  ministrul Culturii, Monica Babuc, care a acces în Parlament pe lista PD.

Mandatele acestora în funcția de deputat urmează să fie validate de Curtea Constituțională. Până atunci, ei vor participa la ședințele Guvernului.

O nouă componență a Cabinetului de Miniștri va fi stabilită de coaliția majoritarea care urmează să fie creată de noul Parlament.

Urmăriți reportaje, materiale video, interviuri, informații de la CEC și din la secțiile de votare în proiectul special:

Fluxul de știri
0